Teresa Palmer inaugura el primer curs que reben les FFCCSE sobre el mostreig previ a la destrucció de drogues

*Palmer, Esquerre i els agents que han rebut el curs

24/06/2014

La delegada del Govern ha agraït personalment als agents la seva implicació i predisposició amb l'objectiu de reduir el magatzematge i accelerar el procés de destrucció de les substàncies incautades tant per Guàrdia Civil com a Policia Nacional


La delegada del Govern en Illes Balears ha inaugurat aquest matí el primer curs que l'Àrea de Sanitat de la Delegació ha impartit a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat sobre el mostreig i pesaje previ a la destrucció de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotrópicas.

L'objectiu d'aquesta formació és aconseguir que els alijos puguin ser destruïts de forma immediata reduint el magatzematge de les substàncies aprehendidas per Guàrdia Civil i Policia Nacional millorant així tant en seguretat com en salut pública.

Els cursos, iniciats avui a la seu de l'Institut Social de la Marina a Palma, es realitzaran en grups de 10 persones i amb una durada de 3 hores. Palmer ha agraït personalment la implicació i predisposició dels primers agents de la Guàrdia Civil que han rebut avui un curs “que possibilita no només reduir el magatzematge a l'Àrea de Sanitat sinó també en les vostres pròpies dependències, per la qual cosa és fonamental vostra col·laboració”.

Aquests cursos s'engloben dins de l'Acord marc de col·laboració, subscrit el 3 d'octubre del 2012, entre el Consell General del Poder Judicial, la Fiscalia General de l'Estat, el Ministeri de Justícia, el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, el Ministeri de l'Interior i l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Aquest acord estableix un protocol a seguir en les aprehensions, anàlisis, custòdia i destrucció de drogues tòxiques, estupefaents i substàncies psicotrópicas. Des de 2013 s'han començat a aplicar la Guia Pràctica d'aplicació de l'Acord marc, dins de la qual es duen a terme aquesta formació.

En Illes Balears, en 2013 es van emmagatzemar 1.095 quilos de droga i es van destruir 926,9 quilograms. En aquest mateix sentit, l'Àrea de Sanitat balear ha passat d'emmagatzemar 10 tones de droga en 2008 a menys d'una en 2013.