El BIEM III presenta les unitats aeromóviles als delegats del Govern a Bétera (València)

Palmer, al costat dels comandaments de l'UME

25/06/2014

És la nova capacitat amb què explica la UME per a la campanya en la lluita contra incendis forestals, que permet atacar el foc de manera ininterrompuda / Teresa *Palmer ha visitat la UME en companyia dels delegats del Govern de la Comunitat Valenciana, Serafín Castellà, i Murcia, Joaquín *Bascuñana


Els delegats del Govern a la Comunitat Valenciana, Serafín Castellà; Illes Balears, Teresa Palmer; i Regió de Múrcia, Joaquín Bascuñana, han visitat les instal·lacions que el tercer Batalló d'Intervenció en Emergències de (BIEM III) i el Batalló d'Helicòpters d'Emergències (BHELEME II) tenen a la Base Militar Jaime I, a Bétera (València).

A la seva arribada, els delegats del Govern han estat rebuts pel cap de la Unitat Militar d'Emergències (UME), tinent general César Muro, acompanyat pel cap del BIEM III, tinent coronel Juan Carlos Olalla, i el cap del BHELEME, tinent coronel Fernando Mateos.

A continuació, el tinent coronel Olalla ha realitzat una presentació sobre les capacitats aportades per la UME per lacampaña de lluita contraincendios forestals, entre elles, les unitats aeromóviles (UAM). Una vegada finalitzada, els delegadoshan visitat una exposició estàtica de les capacitats del BIEM III i han presenciat una demostració de l'ocupació de la nova capacitat en la lluita contra incendis forestals.

La unitat aeromóvil (UAM), present en tots els Batallons d'Intervenció de la UME, proporciona la possibilitat d'atac al foc,tant en l'arc diürn com en el nocturn, en traslladar personal i dipòsits d'aigua en helicòpter per mantenir la capacitat d'extinció, en llocs amb dificultat d'accés per terra,mitjançant bombes d'aigua portàtils.

El BIEM III compta amb 525efectius i més de 170 vehicles per fer front a les emergències i mitigar els seus efectes sobre la població afectada.