El Ministeri de l'Interior recorda als ciutadans les mesures de prevenció per millorar la seguretat de les seves llars de cara a les vacances d'estiu

01/07/2014

Els consells de seguretat es difondran a través de la web micasaasalvo.es i dels perfils de la Campanya en Twitter (@MiCasaAsalvo) i en Facebook / Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat respondran a aquells ciutadans que plantegin dubtes sobre la seguretat de les seves llars utilitzant el hashtag #MiCasaAsalvo / Evitar comentar els plans de vacances a les xarxes socials, i assegurar-se que els menors tampoc ho fan, és una de les principals mesures de prevenció que recull la campanya


El Ministeri de l'Interior, a través de la Secretaria d'Estat de Seguretat, activa la Campanya 'La meva casa fora de perill a l'estiu' de prevenció contra el robatori en habitatges amb l'objectiu d'oferir als ciutadans una sèrie de consells pràctics que els ajudin a millorar la seguretat de les seves llars.

Així mateix, es pretén recordar que la prevenció i la col·laboració ciutadana, eixos principals de la Campanya, continuen vigents en qualsevol període de l'any en què, per raons festives o d'un altre tipus, deixem els nostres habitatges buits. “'Mi casa a salvo en verano' també inclou recomanacions per fer front a aquelles situacions de risc que puguin produir-se en aquesta època aprofitant els desplaçaments i absències del domicili habitual.

Es tracta d'una acció englobada en la Campanya 'Mi casa a salvo en verano' , que va presentar el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, al començament del passat estiu, i que s'ha reforçat al llarg de l'any en ocasió de les festivitats de Nadal i Setmana Santa. 'Mi casa a salvo en verano' , que arrenca avui i finalitzarà el proper 31 d'agost, s'emmarca dins de la labor preventiva que realitza la Secretaria d'Estat de Seguretat a través del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil.

L'acció gira al voltant d'un vídeo en el qual es recullen deu senzills consells que el ciutadà ha de seguir per preservar la seguretat de la seva casa. El llistat ha estat elaborat conjuntament per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat partint dels tres supòsits amb els quals es pot trobar el ciutadà: quan aquest abandona temporalment el seu domicili, mesures de precaució en trobar-se en l'habitatge i recomanacions en cas de robatori.


La seguretat és una tasca de tots

El microsite www.micasaasalvo.es amplia i desenvolupa les mesures per prevenir el robatori en habitatges. A més, ofereix la secció 'El consejo del día', on el contingut de la Campanya es converteix en senzilles il·lustracions amb missatges divertits, així com un timeline amb els comentaris més destacats dels ciutadans a través de les xarxes socials.

L'acció explica també amb perfils en Twitter (@MiCasaAsalvo) i en Facebook que difondran diàriament les mesures de prevenció a través de l'hashtag #MiCasaAsalvo. Des d'aquests perfils, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat respondran a aquells ciutadans que formulin preguntes sobre les mesures concretes que han d'adoptar en les seves llars per mantenir-los fora de perill.

El secretari d'Estat de Seguretat ha subratllat en diverses ocasions la importància de la coresponsabilitat en matèria de prevenció: “la seguretat es converteix en tasca no només d'uns pocs, sinó en tasca de tots”. En aquest sentit, la col·laboració ciutadana es converteix en punt clau per aconseguir la major difusió possible i la màxima eficàcia dels consells pràctics de seguretat que s'ofereixen des d'aquests canals. Un alt grau de viralización solament serà possible amb l'ajuda còmplice dels ciutadans que comparteixin les mesures de prevenció des dels seus perfils a les xarxes socials.

Fins ara, la campanya 'Mi casa a salvo en verano', ha obtingut molt bons resultats malgrat el seu estacionalidad. Els vídeos de 'La 'Mi casa a salvo en verano' acumulen més de 62.000 descàrregues, i els perfils de la campanya en Twitter i Facebook compten amb 2.500 i 744 seguidors respectivament. Les xifres de participació, contingut compartit, i comentaris i consells aportats pels ciutadans han anat creixent temporada després de temporada fins a aconseguir els al voltant d'1.700 retweets i 800 esments en Twitter, la gran dinamitzadora dels continguts de 'Mi casa a salvo en verano'.


Deu senzills consells per mantenir la teva casa fora de perill

  1. Si vas a estar fos uns dies: portes i finestres tancades

  2. Que el teu habitatge sembli habitada és el millor mètode dissuasori

  3. Demana a un veí que reculli el teu correu i, si vius fora del casc urbà, reforça la vigilància

  4. Si deixes objectes o documents de valor, guarda'ls en un lloc segur

  5. Evita comentar els teus plans de vacances amb desconeguts o a les xarxes socials

  6. Obrir la teva porta o el portal a desconeguts compromet la teva seguretat i la dels teus veïns

  7. Si trobes la porta de la teva casa oberta o una finestra trencada, no entris. Flama des de fora a la Policia (091) o a la Guàrdia Civil (062)

  8. La col·laboració ciutadana anònima contribueix a la seguretat de tots

  9. Per als lladres, tots els ulls són càmeres de seguretat. Si veus alguna cosa estrany, dóna avís

  10. I recorda, si un lladre entra a la teva casa, mai li facis front. Sal i flama a qui pugui ajudar-te

NOTA: Els mitjans de comunicació disposen de totes les peces audiovisuals de la Campanya 'Mi casa a salvo' en el perfil en YouTube del Ministeri de l'Interior (http://www.youtube.com/user/interiorgob).