La Guàrdia Civil desmantella a Son Servera un taller on fabricaven articles falsificats de la Premier League anglesa

Alguns dels productes falsificats

17/07/2014

S'han inspeccionat 16 establiments dedicats a la venda de souvenirs a Mallorca i s'han intervingut més de 3.000 articles falsificats a punt de ser comercialitzats / Fins al moment s'ha imputat a 17 persones


La Guàrdia Civil ha desmantellat a Son Servera (Mallorca) un taller dedicat a la fabricació d'articles falsificats d'equips de futbol de la Premier League anglesa i ha intervingut més de 3.000 articles falsificats valorats en 12.900 euros.

L'operació es va iniciar arran d'una denúncia presentada per representants de la Premier League davant el Grup de Delinqüència Organitzada de la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona i que va donar inici a una recerca per esbrinar on s'estava fabricant i comercialitzant el gènere fraudulent. S'han inspeccionat 16 establiments dedicats a la venda d'articles de souvenirs, on també es comercialitzaven els productes falsificats de la lliga de futbol anglesa.

Els agents, durant el procés de recerca, van esbrinar que podia existir un establiment, tancat al públic, a Son Servera, on es podia estar duent a terme la fabricació dels articles falsificats, per la qual cosa prèvia autorització judicial, van procedir a registrar-ho. En el seu interior van trobar una premsa apropiada per a la fabricació dels productes i els elements necessaris per a la seva manipulació, per la qual cosa la van intervenir.


Clauers, sotagots, penjants

A més, han intervingut més de 3.000 articles falsificats dels equips de futbol de la Premier League, entre els quals es trobaven souvenirs tipus clauers, obridors, sotagots, penjolls, etc. D'altra banda, s'ha imputat a 17 persones per la presumpta comissió d'un delicte contra la propietat industrial.

En la recerca han participat agents del Grup de Delinqüència Organitzada de la Comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona i de la Patrulla Fiscal i de Fronteres de la Zona de Balears de la Guàrdia Civil.