La delegada del Govern en Illes Balears condemna la mort per violència de gènere ocorreguda aquest matí a Felanitx

23/07/2014

Demà dijous, a les 11 hores, es guardarà un minut de silenci en la porta de la Delegació


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, expressa el seu més enèrgica condemna i repulsa per l'última mort per violència de gènere ocorreguda avui en la localitat de Felanitx. La víctima és una dona espanyola de 47 anys d'edat, I.B.G., i el seu presumpte agressor la seva exparella sentimental, N.G.C., també espanyol de 53 anys.

Poc després de les 12 hores s'ha tingut coneixement de l'agressió amb arma blanca soferta per I.B.G., presumptament a les mans del seu excompany sentimental en un domicili de Felanitx. No existien antecedents ni denúncies prèvies de maltractaments. No tenien fills.

La Delegació del Govern insisteix a fer una crida a totes les víctimes de maltractaments a denunciar als seus agressors com a principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica. Demà, a les 11 hores, es guardarà un minut de silenci en la porta de la Delegació.

Aquesta mort representa la tercera per violència de gènere en Illes Balears en 2014, després de l'esdevinguda el passat 9 de juny a Sóller, on R.M.M. va ser assassinada presumptament a les mans del seu marit, J.M.B., que posteriorment es va suïcidar; i de l'ocorreguda a Son Bauló (Ca Picafort) el 7 de març, on va ser localitzat el cadàver d'Olha Yuriyiunaf. Dies després la Guàrdia Civil va detenir al seu marit i autor de la mort, Dmitry I.

L'any passat a les Illes va caldre lamentar dues mortes víctimes d'aquesta xacra social.