La Guàrdia Civil deté a un clan familiar dedicat al robatori en domicilis a la illa d'Eivissa

Part de les joies recuperades després de les detencions

25/07/2014

S'ha confiscat divers material a més de joies i diners procedents de nombrosos robatoris


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de 5 persones com a presumptes autors de delictes de robatori comesos a la illa d'Evissa. Des de finals de 2013 es venien investigant una sèrie de robatoris comesos en cases de camp de la zona de Santa Eulària i Sant Joan en les quals es van sostreure eines i joies de divers valor, entre altres objectes.

Les recerques es van dirigir cap a un grup familiar en descobrir-se la venda d'algunes joies procedents de fets delictius comeses en una dels habitatges afectats. El passat dia 25 es va muntar un ampli operatiu compost per personal de diferents unitats de la Guàrdia Civil d'Eivissa en el qual es van realitzar quatre registres domiciliaris en la localitat de Santa Eulària des Riu. A més es va realitzar un registre en un locutori de la mateixa localitat regentat per un dels detinguts.

En els registres s'ha recuperat una gran quantitat de Joies, eines, material informàtic, telèfons mòbils, 3.285 euros a més de diversos bitllets de moneda estrangera. Igualment s'ha recuperat bijuteria repartida en diferents neceseres, que podria tractar-se de les 'restes' sobrants dels diferents robatoris.

Així, després dels registres es va procedir a la detenció de 5 persones, totes elles de nacionalitat romanesa i de la mateixa família, SMR nascut en 1983, MR, nascuda en 1965, ICG nascut en 1985, DR nascuda en 1973 i MDR nascut en 1995. Diversos dels detinguts posseïen vehicles d'alta gamma i regentaven un locutori de la localitat que està sent investigat per la seva possible utilització per al blanqueig dels diners obtinguts en els robatoris.


Grup criminal organitzat

Aquest clan familiar actuava com un grup criminal organitzat en el qual els homes serien els autors materials dels robatoris i terceres persones del clan serien els encarregats de distribuir i obtenir benefici dels efectes.

Una vegada analitzats tots els efectes recuperats, se sospita per part dels investigadors que els detinguts podrien estar relacionats amb una ona de robatoris comesos a principis de l'hivern de 2013 i que estan sent investigats.

La recerca continua oberta i no es descarten noves detencions.