Palmer: “Els policies estrangers aportaran el seu granit de sorra per donar als turistes que siguin víctimes d'algun delicte aquest plus que ens distingeix com a destinació”

*Palmer i Barceló, amb els quatre policies estrangers de reforç

29/07/2014

La delegada del Govern i el coronel cap de la Guàrdia Civil han presentat en Cala Rajada les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientes al turista estranger / S'han desplaçat a Mallorca 3 agents de la Policia alemanya i 1 de la Gendarmería francesa


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló, han presentat aquest migdia en Cala Rajada les patrulles conjuntes d'Atenció Ciutadana orientades al turista estranger, un acte al que han acudit també l'alcalde de Capdepera, Rafael Fernández, membres del cos consular de les Illes i representants del sector hoteler mallorquí.

Des del passat 15 de juliol agents de la Benemérita comparteixen la seva labor diària amb tres agents de la Policia alemanya i un de la Gendarmería francesa que romandran durant un mes a Mallorca, concretament en nuclis turístics de Calvià, Alcúdia i Cala Rajada. Aquesta col·laboració s'emmarca dins del Pla Turisme Segur de la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior i persegueix tant incrementar la seguretat com impulsar la cooperació internacional com a base de la lluita contra una delinqüència global, a més de millorar l'atenció al turista estranger.

La delegada del Govern ha donat aquest matí la benvinguda a Kollman Christian, Diego César Castillo, Bienrald Kerstin i Richard Barthe, els policies alemanys i francesos que “compartiran patrulles amb els nostres guàrdies civils i, la qual cosa és més important, ens ajudaran al fet que diverses destinacions de la Illa segueixin apostant per oferir als nostres visitants la màxima seguretat possible, sant i senya de Balears com a destinació turística i un dels elements determinants de la nostra competitivitat”.

“Si cada temporada acollim amb els braços oberts el suport que el Ministeri de l'Interior ens brinda tant amb unitats de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil, el fet de poder explicar a més amb reforços de països veïns -origen de gran part dels turistes que omplen les nostres platges, els nostres hotels, els nostres nuclis turístics- és una doble satisfacció”, ha recalcat Palmer. “Aquests quatre agents vénen disposats a aportar el seu granit de sorra per donar als turistes que siguin víctimes d'algun fet delictiu aquest plus que ens distingeix com a destinació”.

“És la nostra intenció fer partícip a les policies d'aquests i altres països emissors dels beneficis mutus que els reforços internacionals proporcionen tant a la seguretat de les nostres Illes com dels nostres visitants habituals”, ha afegit la delegada.

Així mateix, Palmer ha recordat que “encara que el focus mediàtic s'instal·li en zones més populars com és el cas de Magaluf o Sant Antoni de Portmany, les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat treballen amb la mateixa intensitat i dedicació en tots els nostres nuclis turístics, atenent a la demanda d'efectius que requereixen”.


Complement de les oficines SATE

En aquest context s'emmarca l'arribada d'aquests quatre reforços de luxe, que a més de la seva experiència “també ens donen aquest plus de l'idioma que ens apropa més al turista”. Un plus que, des de la Secretaria d'Estat de Seguretat, s'està oferint a través de les oficines del denominat Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE), que s'està expandint per tot el territori nacional.

Balears explica ja amb 7 SATE’s (cinc a Mallorca i dues a Eivissa), sent la Comunitat Autònoma que més té de tot el país al costat d'Andalusia. Palmer ha aprofitat l'ocasió per “tornar a animar als ajuntaments turístics que encara no compten amb aquest servei al fet que ho incorporin, en coordinació amb la Guàrdia Civil, per donar al turista víctima d'un delicte la millor atenció personalitzada, en el seu idioma, i fer-ho sentir el menys vulnerable possible davant una situació adversa”.

“Des d'aquests SATE’s, igual que amb l'arribada dels reforços que avui presentem, el Govern demostra que el benestar i l'atenció dels nostres turistes és una prioritat per a l'Estat”, ha conclòs la representant del Govern central.


Nova temporada rècord

Palmer ha finalitzat recordant que “estem afrontant una nova temporada rècord quant a nombre de visitants i, excepte fets puntuals que ocorren cada estiu i que no han de fer-nos perdre la perspectiva real, gaudim d'un amplísimo nivell de seguretat que les estadístiques demostren i que ens distingeixen com a destinació turística”.

Finalment, la delegada del Govern en Illes Balears ha agraït “la col·laboració tant dels ajuntaments com del sector empresarial que, de nou, han facilitat de forma desinteressada l'arribada d'aquests reforços pensant únicament en el bé dels nostres turistes”.