La Guàrdia Civil confisca 1390 plantes de marihuana d'una finca rural d'Inca

Part de les plantes de marihuana a l'interior de l'habitatge

31/07/2014

S'ha desmantellat un laboratori de cultiu instal·lat a l'habitatge


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de J.F.O.M., de 35 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric.

El passat 28 de juliol va ser requerida una dotació del SEPRONA de la Guàrdia Civil en tenir coneixement sobre les possibles males condicions en les quals es podia trobar un cavall de petita grandària en una finca rústica de la localitat de de Inca. Una vegada en el lloc van comprovar l'estat de salut de l'animal que es trobava absolutament descurat, amb símptomes de malnutrició, brut i envoltat d'excrements.

En aquest moment es percataron que l'habitatge en qüestió es trobava tancada, observant una sèrie d'extractors d'aire instal·lats en pràcticament totes les estades de l'edifici, funcionant constantment, a més de desprendre una forta olor molt característic de les plantes de marihuana. Per això agents de la Guàrdia Civil van realitzar les gestions per localitzar al propietari de l'habitatge que no es trobava en el lloc. Una vegada localitzat va ser detingut, sol·licitant-se un manament d'entrada i registre per inspeccionar la casa.


Important desplegament tècnic

El 29 de juliol es va realitzar el registre domiciliari i en el seu interior es va trobar un laboratori de cultiu i manipulació de marihuana. La instal·lació comptava amb un important desplegament tècnic i elèctric instal·lat a aquest efecte, que va ser inspeccionat i estudiat pels perits electricistes que van acudir al lloc, ja que el fluid elèctric era obtingut de manera fraudulenta. Aquests van constatar la rellevància de la instal·lació elèctrica que podia aconseguir un valor de diverses desenes de milers d'euros.

Es van confiscar un total de 1390 plantes de marihuana distribuïdes cadascuna en el seu corresponent tests , així com d'un total de 84 branques amb cogollos ja seques i disposades per al seu consum, 10 extractors d'aire i a més, 58 llums de 600 watts i altres dos de 40 watts, annexes cadascuna al seu corresponent transformador de corrent.