Teresa Palmer enalteix la labor humanitària dels agents del Cos Nacional de Policia

*Palmer, *Jarabo, Vilallonga i els agents del *CNP

14/08/2014

La delegada del Govern ha reconegut l'intervenció, entre d'altres, dels policies que fa un mes van salvar la vida a una dona a la platja de Cala Major


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha realitzat aquest matí un senzill homenatge a la labor humanitària que realitza el Cos Nacional de Policia (CNP), representat per cinc agents que aquest 2014 han realitzat diverses actuacions salvant la vida de diversos ciutadans a les Illes. Al senzill acte han acudit el cap superior de la Policia en Illes Balears, Antonio Jarabo, i el comissari provincial Cristóbal Vilallonga.

Palmer ha saludat personalment a cada policia abans de dirigir-se a ells per expressar que, “gràcies a la labor d'agents anònims com vosaltres, poc inclinats a sortir de l'anonimat perquè no ho necessiteu”, Illes Balears “gaudeix d'una seguretat de primer ordre, un nivell de seguretat que ens distingeix com a destinació turística i que és un element clau, diferenciador, per oferir i destacar entre els milions de turistes que ens visiten cada any”.

La delegada del Govern ha ofert un reconeixement públic a una sèrie d'actuacions que responen “al treball incansable i impagable que desenvolupeu perquè tots gaudim d'un excel·lent nivell de seguretat”. Una seguretat que s'incrementa fins i tot en aquestes dates, “en plena temporada quan el nombre de visitants multiplica la nostra població”.

Palmer, dirigint-se als cinc funcionaris del CNP presents, ha recordat les accions amb les quals “heu fet possible que persones en veritable risc vital avui puguin explicar-ho, persones que han viscut situacions extremes aquest 2014 a les nostres platges, carrers o pobles, avui estan vives gràcies a la vostra capacitat de reacció i esforç”.

Entre les accions protagonitzades pels agents avui presents destaquen el salvament d'una dona el juliol passat que surava en aigües de la platja de Cala Major, i a la qual dos agents de reforç, fora del seu horari laboral, van salvar la vida traient-la del mar; o el policia que la passada primavera va intervenir en un incendi en un domicili en la Plaza Miquel Dolç de Palma i va treure a dues persones, una d'elles menor d'edat; o, finalment, als agents que el gener passat van aconseguir reanimar a un ancià en l'Estació Intermodal que s'havia desplomat.


Treball avalat per les xifres

“Són tres històries recents, tres exemples del vostre dia a dia i de la resta d'agents que formen el Cos Nacional de Policia, als quals us hem de viure en pau i amb un nivell de seguretat del que pocs poden presumir en el nostre entorn, fora de les nostres fronteres”, ha afegit Palmer.

La delegada del Govern ha finalitzat recordant que “les xifres acumulades en el primer semestre de l'any avalen el vostre treball, la labor de totes les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Però, com sempre dic, en públic i en privat, no ens conformem….Segur que vosaltres tampoc. Estem en el bon camí, tenim un objectiu clar i volem seguir apostant fort per ell, baixant uns índexs que no poden arribar a zero - això és impossible-, però que estic segura que amb la vostra dedicació i obstinació es mantindran a la baixa darrere del benefici comú de tots els espanyols i dels turistes que arriben a les nostres Illes”.

“Sabeu que contáis amb tot el meu suport i, la qual cosa és més important, amb el suport de la ciutadania, que us vol, us respecta i admira”, ha emfatitzat la representant del Govern central a les Illes.