La Guàrdia Civil duu a terme un dispositiu orientat a neutralitzar punts de venda de tràfic de drogues

14/08/2014

Servei realitzat en el marc de la 'Operació Estiu i Turisme Segur 2014' / L'operatiu va finalitzar amb 10 persones detingudes


La Guàrdia Civil de Balears va dur a terme durant els dies 7, 8 i 9 d'agost un dispositiu especial per a la prevenció del tràfic de drogues i el consum en tot l'Arxipèlag balear. En el mateix han intervingut nombrosos agents de totes les especialitats del cos.

S'han inspeccionat 55 locals i punts on se sospitava que es pogués estar cometent delictes, especialment els relacionats amb el tràfic de drogues. En total han estat detingudes 10 persones relaciones directament amb el tràfic de drogues, 4 a Eivissa, 1 a Formentera, 1 a Menorca i 4 a Mallorca, s'ha denunciat a 121 persones per tinença o consum de drogues en la via pública.

Així mateix 4 persones van ser detingudes per conduir sota influència de begudes alcohòliques, es van denunciar a 52 pel mateix motiu en 32 punts de verificació en les quals van ser identificades un total de 2755 persones.

Durant els tres dies s'ha intervingut 364 grams de marihuana. 38,6 grams de cocaïna, 89 comprimits de ‘èxtasi’, 206 dosi de MDMA, 12 de ‘cristall’, 50 grams d'hachis i 136 capsulas d'òxid nitrós (gas del riure).


Municipi de Calvià

En les localitats d'aquest municipi el dispositiu especial es va dur a terme de manera conjunta entre la Policia Local i la Guàrdia Civil, es va comptar amb el suport d'inspectors de Treball i Seguretat Social, així com d'inspectors de Sanitat i Consum de la Conselleria de Salut del Govern balear.

Durant 72 hores, agents dels cossos assenyalats van realitzar actuacions contra la venda ambulant, activitats no reglades en zones de platja (Palmanova, Són Matias i Magaluf) i han estat inspeccionats diversos locals d'oci situats en Santa Ponça, Punta Balena i Paguera.

El dispositiu assenyalat s'emmarca en el Pla d'Actuació conjunt, que des de l'inici del present any es ve desenvolupant amb l'impuls de la Delegació del Govern i l'Ajuntament de Calviá per millorar les condicions de seguretat en aquest municipi, això a l'empara del Conveni Marco de col·laboració en matèria de seguretat ciutadana signat entre aquest Ajuntament i el Ministeri de l'Interior i que es manté en vigor des del mes d'octubre de 2012.

Les actuacions conjuntes dutes a terme en el municipi de Calviá han donat lloc a l'aixecament de les següents actes de denúncia:


38 per activitats de venda ambulant

  • 24 per incompliment de la normativa relativa a la llicència d'obertura d'establiments.
  • 29 per qüestions relacionades amb les condicions de funcionament de locals d'oci
  • 3 per la comercialització d'armes prohibides
  • 10 per la venda de productes peribles
  • 5 per la pràctica de massatges mancant de la corresponent autorització
  • 18 per la venda de begudes sense autorització

Les inspeccions realitzades per Salut i Consum van donar lloc a la immediata clausura i precinte de tres restaurants per no reunir les condicions de salubritat que permetessin continuar amb l'activitat de restauració i atenció al públic.

En el mateix context, com a resultat de les inspeccions dutes a terme, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Calvià s'han confiscat d'un total de 3.647 articles falsificats l'import total dels quals una vegada taxats superaria la quantitat de 200.000 €.

Policia Local de Calviá i la Guàrdia Civil treballen de manera conjunta des de l'inici del present 2014 amb la finalitat de dissenyar i executar un Pla d'Actuació conjunta orientat a millorar les condicions de seguretat en aquest municipi i atendre d'aquesta manera les demandes dels ciutadans, així com de sectors molt compromesos amb el desenvolupament del municipi assenyalat, tals com el sector turístic i el del comerç.

El citat Pla, a més de perseguir la millora de les condicions de seguretat en l'esmentat terme municipal, persegueix igualment defensar al consumidor i reprimir els fraus a la seguretat social i a l'economia reglada.

Com a testimoniatge més representatiu de l'entrada en eficàcia del pla assenyalat pot esmentar-se la inversió de la tendència d'anys anteriors en relació amb la incidència dels robatoris amb violència perpetrats en la via pública, una de les formes agreujades de la qual es venien manifestant amb l'actuació en grup de ciutadanes originàries de Nigèria, 13 de les quals ingressaven recentment a la presó a resultes d'actuació conjunta duta a terme per la Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil.