La Guàrdia Civil inspecciona diverses empreses de 'party boats' a l'illa d'Eivissa

Una patrulla de la Guadia Civil en plena inspecció

23/08/2014

Servei realitzat en suport a dues Conselleries del Govern balear / En el que portem de campanya s'han revisat el 90 % de les 'party boats' en Illes Balears


La Guàrdia Civil ha realitzat cinc inspeccions a 'party boats' que se celebren en aigües de l'illa d'Eivissa. En el dispositiu van participar inspectors de la Conselleria de Salut i personal de la Conselleria de Turisme i Esports, es va dur a terme el dia 22 d'agost. En ell van intervenir agents del Servei Marítim i Servei Aeri de la Guàrdia Civil de Balears.

Va consistir en la inspecció de 5 embarcacions (1 en Platja donin Bossa i 4 a Sant Antoni de Portmany), per part dels patrullers del Cos, que van abordar les embarcacions on se celebren aquest tipus de festes, a bord de les embarcacions de la Guàrdia Civil anaven inspectors de la Direcció general de Consum i personal de la Direcció general de Ports i Aeroports del Govern balear.

Mentre que agents de la Guàrdia Civil s'ocupaven d'inspeccionar tot el concernent a la seguretat per a la navegació de les embarcacions, conscienciació i avís als patrons del risc que suposa realitzar aquest tipus d'activitats, i que la legislació faculta als capitans del vaixell a prendre les mesures que considerin necessàries per salvaguardar la seguretat a bord, com per exemple el desembarcament de passatgers conflictius, els inspectors de Consum i Transport Marítim, ho feien en àmbit de les seves competències.

Es van aixecar 3 actes de comprovació d'emplenat d'ampolles de begudes (Consum) i 2 més per mancar de comunicació prèvia d'activitat que desenvolupen (Transport Marítim). Des de l'aire, l'helicòpter de la Guàrdia Civil va recolzar les inspeccions i que tot transcorregués amb normalitat, com així va ser.

En el que portem de campanya d'inspeccions, s'han revisat el 90 % de les 'party boats' que existeixen en Illes Balears.