La Guàrdia Civil deté a dos homes per diversos robatoris en interior de xalets de la illa d'Eivissa

Efectes recuperats després de les detencions

09/09/2014

S'han recuperat gran part dels efectes sostrets, principalment a Santa Eulària des Riu


La Guàrdia Civil ha detingut a dos homes, tots dos residents a la Illa d'Eivissa, com a presumptes autors de diversos robatoris en interior d'habitatges principalment en el terme municipal de Santa Eulària des Riu.

Aquestes detencions estan emmarcades en la 'Operació Screen' en la qual s'investiguen nombrosos robatoris comesos en la pitiusa major. L'operació es va iniciar el passat 5 de setembre després del robatori en un domicili del que van sostreure diners, roba, joies i material informàtic per valor de 120.000 euros. Tots aquests robatoris tenien com a punt en comú el 'Escalo' com a modus operandi.

Divendres passat 5 de Setembre es va procedir al registre del domicili d'un dels sospitosos, el súbdit marroquí I.G. de 29 anys d'edat, on van ser trobats diversos efectes relacionats amb robatori origen de l'operació. A continuació, el dissabte dia 6 es va procedir al registre de domicili del segon sospitós de nacionalitat romanesa, N.F.D. de 30 anys on van ser trobats la major part dels efectes recuperats. Tots dos domicilis es trobaven al mateix edifici de la zona de Figueretas.

Entre els efectes recuperats destaquen joies, peces de marques d'alta gamma, ordinadors, telèfons mòbils, i altres dispositius electrònics. Es dóna la circumstància que els dos detinguts s'havien repartit les peces i al moment dels registres tots els efectes estaven preparats per al seu enviament fora de la illa.

L'operació continua oberta, no descartant-se noves detencions relacionades amb els fets investigats.