La Policia Nacional deté a Manacor a un jove per un delicte de corrupció de menors

L'equip requisat durant l'operació

10/09/2014

A les festes dels pobles de la Part Forana entaulava conversa amb menors a fi de treure'ls les seves adreces electròniques per establir contactes


Agents de la Policia Nacional han detingut a Manacor a un jove de 28 anys d'edat per un delicte de corrupció de menors contra uns nens de 14 i 12 anys, resident en la mateixa localitat, sent germans i la mare dels quals els va sorprendre en una video-conversa, a través de les xarxes socials, d'alt contingut sexual amb el detingut.

La detenció d'aquest jove s'ha produït dins del marc d'una operació policial iniciada després que la mare de dos menors presentés una denúncia. La Policia va poder comprovar que en el dispositiu electrònic d'un dels seus fills, i dins d'una aplicació de missatgeria instantània, hi havia missatges del detingut d'índole explícitament sexual.

Després de diverses recerques realitzades es va poder identificar a l'autor. Així mateix, van poder demostrar el modus operandi emprat per aquest jove per aconseguir els contactes d'índole sexual amb menors, que consistia a assistir a festes patronals dels pobles de la Part Forana on aconseguia entaular conversa amb menors, a fi de treure'ls les seves adreces electròniques para, posteriorment i a través d'Internet, establir els contactes descrits. Una vegada aconseguit això, es masturbaba davant l'ordinador i sol·licitava als menors que fessin el mateix.

La Policia ha pres declaració a 8 menors amb els quals el detingut havia intentat establir contacto via internet amb finalitats lúbricos. Una vegada localitzat el lloc des d'on es connectava aquest jove en una localitat de l'interior de Mallorca, els agents van establir un dispositiu de seguiment aconseguint detenir-ho en l'exterior del seu domicili. Posteriorment van realitzar un registre al seu domicili i van inspeccionar els equips informàtics, on van recollir proves de la seva activitat delictiva, els quals estan sent examinats.

El jove va ser detingut per un presumpte delicte de corrupció de menors, amb antecedents per fets similiares, sent intervinguts un ordinador portàtil i diversos dispositius d'emmagatzematge informàtic.

L'operació ha estat desenvolupada per la Policia Nacional de Manacor, encara que segueix oberta perquè continuen amb l'anàlisi dels equips intervinguts i per determinar la identificació d'altres menors possibles víctimes.