La delegada del Govern assisteix al X aniversari de l'Exposició de Senyals Marítims del Far de Portopí

Palmer, al costat de Pons, Rebollo i Soler, a l'homenatge

11/09/2014

La mostra es podrà visitar lliurement el dissabte 13 i diumenge 14 de setembre dins dels actes de la Diada de Mallorca


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer Tous, ha assistit aquesta tarda a l'acte de celebració del X aniversari de l'Exposició de Senyals Marítims del Far de Portopí, un senzill acrto presentat pel presidete de la Autoritat Portuària de Balears (APB), Alberto Pons, i que ha comptat amb la presència de l'ex director de l'APB i principal impulsor de l'exposició Rafael Soler.

Documentat des del segle XIV, el de Portopí és el tercer far en funcionament més antic del món després de la Torre d'Hèrcules a la Corunya i la Lanterna de Gènova, i alberga de forma permanent una exposició de senyals marítims que, fins ara, solament podia ser visitada amb cita prèvia.

El president de l'Autoritat Portuària, Alberto Pons, ha recordat que "abans de la inauguració en 2004 de l'exposició de senyals marítims van ser necessaris 20 anys de treball de recopilació, restauració i conservació per part dels tècnics experts en ajudes a la navegació. Va ser una iniciativa inèdita al país i la va impulsar en 1985 l'exdirector del Port de Palma Rafael Soler.

Per celebrar aquest aniversari d'aquesta mostra, l'APB ofereix dues jornades de portes obertes coincidint amb els actes de la Diada de Mallorca 2014. Així, l'exposició podrà visitar-se sense cita prèvia el dissabte 13, de 10:30 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i el diumenge de 10:30 a 14 hores. L'accés al Faro de Portopí durant aquest cap de setmana es realitzarà pel control de la Policia portuària situat en el Dic de l'Oest.

A més de Palmer, Pons i Soler, a la celebració d'aquest desè aniversari també han acudit el cap de l'àrea d'Ajudes a la Navegació de Ports de l'Estat, Juan Francisco Rebollo, i el director general de Ports i Aeroports del Govern balear, Antoni Deudero, entre d'altres.