Palmer: “Els reforços en temporada alta, els serveis d'atenció al turista i la cooperació policial ens permeten oferir un nivell de seguretat de primer ordre, en quantitat i en qualitat”

Palmer, amb el cònsol Magnier i els empresaris francesos

30/10/2014

La delegada del Govern ha compartit un dinar-col·loqui amb mig centenar d'empresaris gals, convidada pel cònsol de França a Mallorca, Michel Magnier


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha participat aquest migdia en un dinar-col·loqui amb mig centenar d'empresaris francesos establerts a Mallorca on ha destacat que “els majors efectius disponibles en temporada alta al costat dels programes i serveis policials destinats a millorar l'atenció al turista ajuden a oferir un nivell de seguretat de primer ordre, tant en quantitat com en qualitat”.

Palmer ha estat la convidada avui en el fòrum empresarial celebrat en l'Escola d’Hoteleria de la UIB que organitza mensualment el cònsol de França a Mallorca, Michel Magnier, i ha compartit les inquietuds que afecten als prop de 7.000 ciutadans gals que resideixen a Mallorca.

La delegada del Govern ha aprofitat el fòrum per traslladar la seva “prioritat absoluta” pel binomi seguretat-turisme, ja que la “seguretat és un dels pilars de l'èxit d'Illes Balears com a destinació turística”. Palmer ha avançat que els índexs de delinqüència segueixen caient en els principals nuclis turístics, segons les dades que demà farà públics en presentar el Balanç de Criminalitat corresponent als primers nou mesos de l'any i que, com a novetat, inclourà dades desgranades per illes.

En opinió de la delegada del Govern, la millora dels índexs de criminalitat ve explicada per la conjunció de diversos elements:

1. En primer lloc, quant a efectius, en el context del Pla Turisme Segur del Govern central, aquest any s'ha produït un increment dels reforços policials en un 70% en Illes Balears.

Així mateix, mentre en tota Espanya aquest Pla de Turisme Segur s'estén durant juliol i agost, a les Illes s'allarga fins al 30 de setembre. “Som prioritaris per al Ministeri de l'Interior”.

2. A aquests reforços cal afegir aquest any els efectius arribats d'altres països de la UE, sota el Tractat de Prüm. Policies italians a Eivissa i alemanys a la Platja de Palma, sota el control de la Policia Nacional; mentre la Guàrdia Civil ha disposat de patrulles conjuntes en les quals han participat agents alemanys i francesos que han cobert nuclis turístics com Calvià, Alcúdia o Cala Rajada.

Aquests convenis de cooperació han tingut un notable èxit tant entre els residents com entre els propis turistes i “tenim la intenció de repetir i augmentar en tant que sigui possible la propera temporada”.

Aquest plus de proximitat al turista també s'ofereix a través del Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE). Balears explica ja amb 7 oficines SATE i és, al costat d'Andalusia, la Comunitat Autònoma amb major nombre de SATE’s del país.

3. Finalment, i com a complement a la presència d'efectius o programes d'atenció al turista, “considero indispensable la cooperació entre els diferents cossos policials estatals i locals. Potenciar, millorar la coordinació i la col·laboració entre tots ha estat i és el meu gran cavall de batalla darrere d'aquest binomi turisme-seguretat”, ha afegit la delegada.

Palmer ha reiterat davant els empresaris francesos la seva “plena confiança” en la labor de les nostres Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat” i els ha demanat “la màxima col·laboració com a empresaris, com a transmissors d'aquesta labor entre els vostres compatriotes, residents o turistes”.