Detinguts en la 'Operació Cepa' 15 membres d'un grup internacional de narcos que introduïa cocaïna a Espanya per mitjà d'enviaments postals

Part de la droga confiscada a l'operació

01/12/2014

En l'operació conjunta de la Policia Nacional i Vigilància Duanera s'han realitzat sis registres -entre Palma de Mallorca i la localitat madrilenya de Móstoles- on s'han intervingut 1,5 quilos de cocaïna, diverses dosis d'heroïna i marihuana, i altres efectes utilitzats per al tràfic de drogues


Agents de la Policia Nacional i de Vigilància Duanera han culminat una recerca conjunta en la qual han estat detinguts 15 membres d'un grup internacional de narcotraficants. Els arrestats introduïen cocaïna a Espanya per mitjà d'enviaments postals. S'han realitzat sis registres -a Palma de Mallorca i en la localitat madrilenya de Móstoles- on s'han intervingut 1,5 quilos de cocaïna, diverses dosis d'heroïna i marihuana, i altres efectes utilitzats per al tràfic de drogues, entre altres efectes.

La recerca es va iniciar quan les autoritats policials britàniques van localitzar un paquet procedent de Trinidad i Tobago ocult en un enfriador de vi el qual contenia 600 grams de cocaïna i que anava dirigit a una adreça a Palma de Mallorca. Arran d'aquesta comunicació policial, la Policia Nacional i l'Agència Tributària van començar a coordinar els seus esforços per aconseguir determinar l'abast d'aquesta xarxa criminal en territori espanyol. Totes les recerques els van portar fins a un vell conegut dels investigadors contra el crim organitzat a Palma de Mallorca, que freqüentava el barri de Son Gotleu.

Est va ser el punt de partida que va permetre interceptar diversos paquets postals provinents de llocs tan dispars com Índia, Brasil, Costa Rica i Malàisia, des d'on els integrants d'aquesta organització havien efectuat enviaments de cocaïna i heroïna a la major de les Illes Balears.

A més, l'organització també se servia de 'mules' per fer arribar droga a la seva destinació, per la qual cosa altres 2 persones també van ser detingudes amb sengles càrregues de gles en el seu interior (una provinent de Madrid i l'altra que viatjava fins a Itàlia), tot en el marc d'aquesta mateixa operació.

Finalment, després d'innombrables gestions, es va ser tancant el cercle i els investigadors van aconseguir identificar als membres del grup que operaven al nostre país.


Detinguts a Palma de Mallorca i Madrid

La unitat operativa de Vigilància Duanera a Palma de Mallorca, el grup de crim organitzat de la Prefectura de Policia d'Illes Balears i el grup d'estupefaents de la Comissaria de Móstoles, van dissenyar un operatiu conjunt en ambdues ciutats, on s'havia localitzat a la major part de delinqüents a Espanya.

D'aquesta manera es va poder detenir a 12 en Illes Balears i 3 més en la localitat madrilenya de Móstoles, tots ells de nacionalitat nigeriana, excepte una dona de nacionalitat espanyola. A més, es van registrar 5 immobles a la capital palmesana i 1 més a Móstoles.

En aquests registres domiciliaris s'han intervingut prop d'1 kg., de cocaïna, diverses dosis d'heroïna i 185 grs de marihuana, prop de 30.000 euros, mòbils, ordinadors portàtils, bàscules, diverses substàncies de tall i altres efectes utilitzats habitualment per al tràfic de drogues. A això hem de sumar-li els 3 kg, de cocaïna i l'1,2 kg d'heroïna interceptat des de l'inici de l'operació en paqueteria internacional diversa a més d'altres 4 detinguts amb anterioritat.