La Guàrdia Civil localitza a 9 ciutadans estrangers a Cala Figuera que han entrat de forma il·legal a Espanya

24/12/2014

Una patrulla de la Policia Local de Santanyí ha albirat a tres homes indocumentats poc abans de les 8 hores / La Benemérita ha localitzat a la resta d'immigrants i ha trobat la pastera en la qual, presumiblement, han arribat a la Illa


La Guàrdia Civil ha localitzat aquest matí a 9 ciutadans estrangers a Cala Figuera (Santanyí) que han entrat de forma il·legal a Espanya, presumiblement a bord d'una pastera. Traslladats al Lloc de Santanyí per a la realització dels tràmits pertinents, està previst que al llarg de la tarda siguin traslladats a Manacor on seran posats a la disposició del Cos Nacional de Policia.

Poc abans de les 8 hores una patrulla de la Policia Local de Santanyí ha albirat a tres homes sospitosos en la carretera Cala Figuera-Santanyí. La Guàrdia Civil s'ha desplaçat a la zona on ha localitzat a la resta dels immigrants, tots ells indocumentats. Immediatament, ha iniciat una cerca localitzant, un parell d'hores després, l'embarcació en la qual, presumiblement, els 9 immigrants han arribat a la costa mallorquina.

Al llarg del dia, una vegada siguin posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional, s'iniciarà l'expedient de devolució corresponent. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) disponible en la Península.

L'embarcació ha estat localitzada en una cova de la costa de Cala Figuera i té uns 6 metres d'eslora. És la segona de similars característiques que arriba a Illes Balears aquest 2014 després de la qual va aparèixer a Cabrera el passat 24 de juny amb 12 immigrants il·legals a bord. Des de 2012 no arribava cap pastera a les Illes.