La Guàrdia Civil deté als autors de robatoris en diferents localitats de Mallorca

Objectes recuperats a Artà

23/01/2015

En la 'Operació QUINTO LEVANTA' s'ha detingut a tres homes en les localitats d'Artá, Inca i Binissalem


La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció d'un home de 42 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor de diversos delictes de robatori. Com a conseqüència de la comissió de diversos robatoris en la localitat d'Artá, es va engegar la 'Operació QUINTO LEVANTA' per a l'esclariment dels mateixos.

Durant la recerca es va esbrinar que uns dels efectes sostrets en un robatori comès en una acadèmia d'ensenyament d'Artá, un ordinador portàtil, havia estat portat a una tenda d'informàtica d'aquesta mateixa localitat, la qual cosa va conduir a la identificació del presumpte autor. Després de localitzar-ho se li va practicar un registre domiciliari arran del com se li va poder imputar la comissió de 15 robatoris i furts durant els últims mesos en habitatges i comerços, d'on va sostreure gran quantitat d'objectes, alguns dels quals han estat recuperats.

Entre els il·lícits se li imputa el robatori en el col·legi del municipi i a l'església, d'on l'autor entre altres coses, es va portar el raspall de les misses, a més de diversos ordinadors i equip musical de gran valor. També es va recuperar un televisor de gamma alta que va ser sostret en un restaurant després de forçar l'entrada, així com diverses caixes registradores d'establiments comercials de la mateixa localitat. La majoria d'efectes van poder ser lliurats als seus propietaris. També es va comprovar que el detingut havia realitzat diverses vendes de joies en establiments de compravenda d'or de Manacor.

Els agents continuen la recerca a fi d'esbrinar l'origen de la resta d'efectes recuperats i la possible participació del detingut en altres fets.

D'altra banda agents de la Guàrdia Civil d'Inca han detingut a un home de 27 anys d'edat, com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb força. El detingut d'origen marroquí, havia sostret 400 € en efectiu d'una oficina d'assegurances de la localitat d'Inca, després de fracturar el cristall d'aparador d'aquesta oficina.

Igualment els agents de la mateixa localitat, van detenir a un altre home de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte de robatori. A aquest detingut se li acusa d'haver comès el robatori de 2000€ de l'interior d'un bar de la localitat de Binissalem, després de forçar la porta d'accés del local.