La Policia Nacional desarticula una organització que explotava sexualment a dones

05/02/2015

La xarxa utilitzava a persones de confiança, establertes a Palma de Mallorca


La Policia Nacional ha culminat una laboriosa operació contra la tracta d'éssers humans amb la detenció de 3 persones, totes elles responsables de l'organització desarticulada. Es tracta de 3 dones, una d'elles germana del capitost d'una altra organització que s'encarregava de portar dones d'origen paraguaià a Espanya per a la seva explotació sexual.

Les dones eren captades al país d'origen per membres de l'organització els qui s'encarregaven de subministrar la documentació i mitjans necessaris per viatjar a través de les fronteres comunitàries, sempre amb destinació a Algesires.
Per poder introduir a les noies al nostre país, la xarxa utilitzava a persones de confiança, establertes a Palma de Mallorca, les quals per ordre de l'organització facilitaven les seves dades de filiació per aconseguir l'obtenció de cartes d'invitació a nom de les dones tractades perquè creuessin la frontera en un país Schengen.

Posteriorment, es dirigien a Palma de Mallorca on les ara detingudes rebien i acompanyaven a les víctimes fins que es podrien viatjar a la seva destinació final, Algesires, on eren explotades sexualment oferint els seus serveis en llargues jornades laborals, alhora que eren sotmeses a rigorosos controls i se'ls reclamava un important deute contret pel viatge realitzat.

La recerca es va iniciar pel Grup 1º de l'O.C.R.I.F. de Palma de Mallorca i ha estat coordinada per la Comissària General d'Estrangeria i Fronteres, ja que ha intervingut també la Comissaria de la Policia Nacional a Algesires.

L'operatiu final ha culminat amb la detenció de 3 dones, de nacionalitats espanyola, paraguaiana i italiana, totes d'entre 19 i 35 anys.