Teresa Palmer assisteix al costat de la Guàrdia Civil al reconeixement ofert pel Consolat d'EUA pel rescat d'un ciutadà nord-americà

Palmer, Salom, guàrdies civils i bomebros juntament amb el jove rescatat

09/03/2015

La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha assistit aquest migdia a el acte de lliurament dels Certificats d'Agraïment oferts per el  Consolat d'EUA als Bombers de Mallorca, el GREIM i la Unitat Aèria de la Guàrdia Civil pel rescat del ciutadà nord-americà Tom Mizhari, que va tenir lloc a Palmanova en aquesta mateixa data de 2014.

La cerimònia, celebrada a la Sala d'audiències del Consell de Mallorca, ha comptat amb la presència de la presidenta insular, Maria Salom; l'agent consular d'EUA en Illes Balears, Kimberly Marshall; el coronel cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Jaume Barceló; el conseller insular de Cooperació Local, Bernardí Coll; i el director insular d’Emergències, Francesc Amengual, entre uns altres.

Marshall ha lliurat les distincions corresponents al coronel Barceló; el cap de Bombers de Mallorca, Santiago Rovira; el sergento del GREIM, Antonio Chinchilla, i el tinent de la Unitat Aèria de la Guàrdia Civil, Juan Toro. L'agent consular dels EUA ha agraït el treball de la Guàrdia Civil i Bombers de Mallorca “per vetllar per la seguretat de tots els ciutadans”.

Tom Mizhari, present en l'homenatge juntament amb els seus familiars, escalava a Na Burgesa quan va caure des d'una altura de 10 metres. El rescat va ser molt complicat i va requerir la presència de l'helicòpter. Es va trencar una vertebra i un turmell i no va poder caminar durant gairebé quatre mesos.