Palmer destaca “l'excel·lent col·laboració” entre Policia Nacional i Policia Local que permet reduir la delinqüència en el municipi d'Eivissa

Palmer, entre els dos agents i el comissari Santafé

12/03/2015

La delegada del Govern ha presidit avui al costat de la batlessa Virginia Marí la Junta Local de Seguretat / Ajuntament de ‘Vila’ i CNP donaran un impuls al conveni SATE signat el passat estiu amb la incorporació de traductors


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest matí al costat de l'alcaldessa d'Eivissa, Virginia Marí, la Junta Local de Seguretat de Vila en una reunió en la qual també ha participat el conseller d'Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente, així com els responsables locals de la Policia Nacional i Policia Local. Durant la reunió s'ha posat de manifest la “excel·lent col·laboració i cooperació” entre tots dos cossos policials que permet reduir la delinqüència en el municipi eivissenc.

La Junta Local ha acordat donar un impuls al Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) signat l'any passat i que pels canvis polítics que va haver-hi en l'Ajuntament d’Eivissa no estava funcionant. El SATE s'activarà de cara a l'estiu 2015 amb traductors en horari de màxima activitat turística. També ha acordat crear la Comissió de Coordinació Policial per aconseguir major eficiència policial. Així mateix, es va a realitzar un pla d'actuació per a la Festa Medieval, que va funcionar de forma satisfactòria l'any passat i on la coordinació entre PL i CNP va ser “perfecta”.

Palmer ha recordat que gràcies a la col·laboració entre tots dos cossos policials en 2014 el municipi d'Eivissa va reduir un -4,6% el seu balanç de criminalitat. La capital pitiusa va acumular 4.172 infraccions de gener a desembre de 2014 enfront de les 4.373 de 2013.

L'única dada negativa va ser la pujada dels robatoris amb violència (97 per 76 en 2013) mentre van caure els robatoris amb força (334 enfront de 389). La pujada dels primers va ser com a conseqüència “del canvi de modus operandi de la Banda del Rolex, ja que van convertir els furts en robatoris amb violència.” Malgrat això, Palmer ha recordat que “la banda va ser desactivada per la Policia Nacional”.

La delegada del Govern espera que en 2015 es mantingui la bona cooperació entre Policia Nacional i Policia Local “que tan bons resultats ens va donar en 2014, tenint en compte a més que va ser un any històric quant a nombre de visitants”.


Agraïment acció humanitària del CNP

Abans de la Junta de Seguretat d'Eivissa, la delegada del Govern ha passat per la Comissaria del Cos Nacional de Policia a Vila on ha volgut saludar i felicitar en persona als dos agents que el passat 2 de març van salvar la vida d'un venedor de l'ONCE a la capital pitiusa que es va desmaiar en el seu lloc de treball sense que ningú es percatara.

“Accions com aquesta fan que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, el Cos Nacional de Policia en aquest cas, siguin de les institucions més valorades pels ciutadans espanyols. No només ens protegiu i ens proporcioneu seguretat jugant-vos la vida en l'obstinació, sinó que a més esteu aquí per tirar una mà a qualsevol ciutadà que ho necessiti en qualsevol circumstància. Per això, gràcies de cor. Sou un exemple per a tots”, els ha comentat Palmer.