La delegada del Govern i la batlessa de Maó signen l'engegada del vuitè Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) en Illes Balears

Palmer i Reynés, signant el conveni

31/03/2015

Maó se suma així a Palma, Calvià, Manacor, Muro, Santa Margalida, Eivissa ‘vila’ i Sant Antoni de Portmany a comptar amb una oficina especialitzada amb traductors per atendre als turistes víctimes de delictes / “L'experiència amb els SATE’s és molt positiva, ja que permet agilitar les denúncies i altres tràmits”, afirma Palmer


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, i l'alcaldessa de Maó, Águeda Reynés, han signat aquest matí el conveni de col·laboració que permetrà la creació del vuitè Servei d'Atenció al Turista Estranger (SATE) en Illes Balears per atendre als turistes que són víctimes d'algun delicte.

Maó s'uneix així a Palma, Calvià, Manacor, Muro, Santa Margalida, Eivissa i Sant Antoni de Portmany a comptar amb una oficina SATE, un projecte que des del Ministeri de l'Interior s'està distribuint des de 2011 per les comunitats autònomes més turístiques d'Espanya. “L'experiència que tenim d'aquestes oficines SATE és molt positiva, ja que permet atendre i agilitar les denúncies i altres tràmits dels turistes que són víctimes de delictes, ja que aquests són atesos en els seus propis idiomes”, assenyala Palmer.

La millora en les capacitats en l'atenció al turista contribueix favorablement a la disminució dels terminis d'espera per a la presentació i formulació de les denúncies, extrem aquest que era objecte de demanda de resolució per part de les associacions hoteleres. Amb la presència d'intèrprets s'ha donat compliment a l'objectiu preferent de trencar la barrera lingüística i garantir la seva atenció personalitzada.

Els tres primers SATE’s d'Illes Balears es van signar en 2013 a Mallorca (Muro, Manacor i Santa Margalida) i al maig de 2014 es van afegir els de Palma, Calvià, Sant Antoni i Eivissa vila. El passat 16 de març el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, va visitar una de les dues oficines SATE de Calvià (aquest SATE és l'únic desdoblegat, en comptar amb 2 oficines, una en Magaluf i una altra en Peguera), juntament amb alcaldes i cònsols amb la idea que aquest servei s'estengui pels municipis més turístics de les nostres Illes. “Ara ho obrim a Maó i esperem que també pugui ser aviat una realitat a Ciutadella”, afegeix la delegada.

Les oficines d'atenció personalitzada al turista estranger formen part del Pla Turisme Segur que en 2011 va engegar el Ministeri de l'Interior a través de la Secretària d'Estat de Seguretat. Aquest pla té per objectiu proporcionar un entorn més segur i un servei de major qualitat al turista, des de la coresponsabilitat de totes les institucions públiques i privades implicades.