Delegació del Govern i Ajuntament de Sóller preparen el dispositiu de seguretat per al proper Firó

Palmer, al costat de Simarro i Lafuente durant la junta de seguretat

08/04/2015

La delegada del Govern, Teresa Palmer, ha presidit avui amb el batle Carlos Simarro la Junta Local de Seguretat


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Sóller al costat de l'alcalde Carlos Simarro, en una reunió en la qual també han participat el conseller d’Administracions Públiques del Govern, Juan Manuel Lafuente, comandaments de la Guàrdia Civil, de la Policia Local i efectius d'emergències.

L'ordre del dia de la Junta de Seguretat estava destinat als preparatius de la festa més important del municipi, És Firó, que se celebrarà el proper 11 de maig. L'objectiu és repetir l'operatiu policial, coordinar les actuacions dels diferents cossos de seguretat, “per garantir que la festa sigui un èxit com l'any passat” minimitzant els efectes negatius produïts anys enrere, segons ha manifestat la delegada del Govern.

Per aconseguir-ho la Guàrdia Civil destinarà efectius de la USECIC (Unitat de Seguretat Ciutadana), la PAFITE (Patrulla Fiscal Territorial) per al control de la zona marítima, la Policia Judicial i el Servei Cinològic (gossos) per al control de drogues, a més de les habituals unitats de Tràfic.

“Aquest any els reforços seran similars als de l'any passat, que van funcionar molt bé, amb la finalitat d'evitar furts, robatoris, agressions i problemes de drogues o altercats”, ha afegit Palmer. Quant al tràfic, “s'intensificaran els dispositius. Volem que la gent venja a les festes a gaudir, però que ho faci amb sentit comú”, ha finalitzat la delegada.