Calvià engega els dispositius policials de cara a la temporada estival 2015

Palmer, Onieva i Barceló, durant la junta de seguretat

15/04/2015

La delegada del Govern ha presidit avui amb el batle Manuel Onieva la Junta Local de Seguretat / Tots dos han valorat positivament la temporada 2014 en la qual es van incrementar els operatius conjunts i es va aconseguir eradicar els robatoris amb violència lligats a la prostitució de carrer


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Calvià al costat de l'alcalde Manuel Onieva, en una reunió en la qual també han participat el conseller d’Administracions Públiques, Juan Manuel Lafuente; el coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló; representants de la Policia Nacional, comandaments locals de tots dos cossos, membres de la Policia Local i de l'Ajuntament calvianer.

Alcalde i delegada han coincidit a assenyalar, amb les dades de Policia Local i de Guàrdia Civil, que la temporada estival 2014 va ser un “rotund èxit” des del punt de vista de la seguretat ciutadana, on es va constatar un “increment espectacular” de la col·laboració entre ambdues forces policials. Fruit d'aquesta col·laboració i de l'augment dels operatius conjunts es va aconseguir eradicar els robatoris amb violència associats a la prostitució de carrer que tanta polèmica van generar en 2013.

Amb aquest balanç positiu, tant Delegació del Govern com Ajuntament de Calvià s'han compromès a mantenir la mateixa línia de col·laboració amb l'objectiu de seguir reduint el nombre de delictes engegant ja els dispositius de seguretat en una temporada estival que s'ha iniciat amb diverses setmanes d'antelació respecte a l'any passat.


Potenciar el SATE i intensificar els operatius

La Guàrdia Civil preveu aquest estiu potenciar el SATE que té a Calvià (que compta amb 2 oficines, una en Magaluf i una altra en Peguera) i intensificar els operatius amb Policia Nacional i Policia Local.

Així mateix, la Benemérita ha sol·licitat l'arribada del GRS (Grup Rural de Seguretat) al municipi dins del Pla Turisme Segur (encara pendent d'aprovar per part de la Secretaria d'Estat de Seguretat) i espera poder comptar amb la participació de policies britànics en patrulles mixtes, una experiència que l'any passat es va dur a terme en altres municipis amb gran èxit amb agents francesos, italians i alemanys. Sobre aquest tema, la delegada del Govern ha recordat que “les negociacions avancen i l'interès per part del Ministeri de l'Interior és màxim”, a l'espera que puguin resoldre's aspectes legals de la col·laboració policial.

“Les operacions conjuntes realitzades a les zones turístiques de l'extens municipi de Calvià durant la temporada alta 2014 van ser molt positives. La coordinació entre els cossos va ser molt destacada, per la qual cosa anem a incidir en ella davant una temporada que es preveu amb major afluència turística que l'any passat”, ha manifestat la delegada del Govern. “La col·laboració amb Calvià és digna d'esmentar, l'esperit de col·laboració és màxim i així volem que continuï”.


Conveni VIOGEN

En la Junta Local de Seguretat també s'ha aprovat la signatura entre el Ministeri de l'Interior i l'Ajuntament de Calvià d'un acord de col·laboració en matèria de Violència de Gènere pel qual la Policia Local de Calvià s'adhereix al Sistema de Seguiment Integral dels casos de Violència de Gènere amb el qual treballen les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

Amb aquest acord s'aprofundeix en les mesures de protecció a les víctimes en posar a la disposició de la Policia Local una base de dades amb informació que permet realitzar un seguiment individualitzat de les víctimes. Aquest conveni tindrà una vigència de quatre anys, que poden ser prorrogables.