Guàrdia Civil i Policia Local intensificaran aquest estiu la seva presència a Portocolom

Palmer i Tauler, presidint la junta de seguretat

20/04/2015

La delegada del Govern ha presidit avui amb el batle Gabriel Tauler la Junta Local de Seguretat de Felanitx / Les infraccions penals es van reduir un 11% en el municipi durant 2014 respecte a l'any anterior


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest matí la Junta Local de Seguretat de Felanitx al costat de l'alcalde Gabriel Tauler, en una reunió on s'ha establert que tant Guàrdia Civil com a Policia Local intensificaran la seva presència durant la temporada estival 2015 en el nucli turístic de Portocolm.

L'alcalde i la delegada han destacat la “excel·lent coordinació” de tots dos cossos en el municipi, una col·laboració que aquest estiu es pretén intensificar també en Portocolom. En les properes setmanes els comandaments locals de la Guàrdia Civil i la Policia Local es reuniran per establir i coordinar la seva presència en el nucli costaner, on l'Ajuntament també estudiarà la creació d'una oficina SATE (Servei d'Atenció al Turista Estranger) per atendre millor als turistes víctimes de delictes.

Durant la junta de seguretat la Guàrdia Civil ha assenyalat que durant 2014 les infraccions penals es van reduir un 11% a Felanitx respecte a l'any anterior, destacant el “bon treball” i la “màxima col·laboració” amb la Policia Local. Una labor conjunta que es mantindrà i reforçarà a la planificació de la propera temporada que és a punt d'iniciar-se.


Grup Roca

Finalment, en la reunió celebrada en l'Ajuntament de Felanitx també s'ha plasmat la preocupació pels robatoris soferts en zones rurals, motiu pel qual la Guàrdia Civil incrementarà el treball del Grup Roca especialitzat en el camp, que ja ha realitzat diferents actuacions en el municipi.

“La coordinació durant la temporada alta 2014 va ser molt positiva, per la qual cosa anem a incidir en ella davant una temporada que es preveu igual o millor quant a afluència turística”, han coincidit a assenyalar la delegada del Govern i l'alcalde de la localitat.

En la Junta de Seguretat de Felanitx han participat, a més de Palmer i Tauler, el coronel cap de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaume Barceló; comandaments locals de la Benemérita i els representants de la Policia Local i l'Ajuntament felanitxer.