Palmer, al Grup de Delinqüència Econòmica del CNP: “Ens ajudeu a seguir creient en el nostre sistema, en què les institucions funcionen i que qui comet un delicte acaba responent davant la Justícia”

Palmer, amb els fiscals i policies homenatjats

23/04/2015

La delegada del Govern ha participat avui en el reconeixement de la Fiscalia d'Illes Balears a 19 agents del CNP per la seva labor en la lluita contra la corrupció / “Els que ens dediquem a la gestió pública amb ànim de servei estem cansats d'aquestes actuacions impròpies, reprotxables i que provoquen fastig i vergonya en la societat”


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha participat avui en l'acte de reconeixement a labor desenvolupada per una vintena d'agents, la majoria del Grup de Delinqüència Econòmica del Cos Nacional de Policia, organitzat per la Fiscalia d'Illes Balears. Durant la seva intervenció, Palmer ha agraït i lloat el treball de recerca d'aquests policies que “ens ajudeu a seguir creient en el nostre sistema, en què les institucions funcionen i que qui comet un delicte acaba responent davant la Justícia”.

L'acte, presidit pel fiscal superior, Tomeu Barceló, ha comptat amb la presència del president del Tribunal Superior de Justícia d'Illes Balears, Antoni Terrasa; el cap superior de Policia de les Illes, Antonio Jarabo; i el fiscal Anticorrupció Juan Carrau, entre altres autoritats judicials, policials i els familiars dels homenatjats.

Palmer ha recordat que la corrupció que és, al costat de la desocupació, “una de les principals preocupacions de la societat espanyola”, que a Balears “hem sofert de forma reiterada i alarmant en els últims anys. Però estar avui aquí significa que la democràcia espanyola funciona, que qui decideix prendre el camí equivocat, el camí de la il·legalitat o del delicte, acaba responent davant la Justícia i complint les seves penes”.

La delegada del Govern ha reconegut que “la classe política no només ha patit la corrupció sinó que, la qual cosa és més indignant i rebutjable, l'ha protagonitzat amb especial virulència en els últims anys. Estem espantats i farts d'aquests comportaments. Els que ens dediquem a la gestió pública amb ànim de servir a la nostra ciutadania estem cansats d'aquestes actuacions impròpies, reprotxables i que provoquen fastig i vergonya en la societat”.


Els codis més estrictes, a Balears

“Els milers de polítics honrats veiem com som tractats igual que els corruptes, que hem perdut la confiança de la ciutadania per culpa de tots aquests casos que tant dany ens han fet a tots”, ha afegit Palmer, qui ha recordat que és a Balears “on el Govern i el partit que ho sustenta han aplicat els codis més estrictes que es coneixen a nivell nacional per bandejar de la vida pública a tots aquells que s'han saltat les normes o que han ‘ficat la mà en la caixa’ de tots”.

Finalment, la delegada del Govern ha deixat clar que “no som tots iguals, per això m'enorgulleixo de participar en un acte com aquest”, enaltint la labor d'agents que investiguen amb “perseverança” a “desemmascarar a els qui prenen el camí equivocat, a els qui ens enganyen i tant descrèdit i indignació provoquen entre la ciutadania”.