La Guàrdia Civil mantindrà el mateix control de 2014 sobre ‘party boats’ a Sant Josep de Sa Talaia i Sant Antoni de Portmany

Palmer, presidint la junta de seguretat de Sant Josep

06/05/2015

La delegada del Govern, Teresa Palmer, ha presidit avui al costat de les alcaldesses Neus Marí i Pepita Gutiérrez sengles Juntes Locals de Seguretat


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha presidit aquest matí a Eivissa les Juntes Locals de Seguretat de Sant Josep de sa Talaia i Sant Antoni de Portmany, al costat de les alcaldesses Neus Marí i Pepita Gutiérrez, respectivament.

En la primera d'elles, a Sant Josep, s'ha aprovat la propera obertura d'una oficina d'atenció al ciutadà de la Guàrdia Civil en Platja d’en Bossa, mentre que la Benemérita estudia la possibilitat d'obrir una altra en Cala Bou. La Guàrdia Civil ha proposat a l'Ajuntament que la primera d'aquestes oficines pugui convertir-se en un SATE (Servei d'Atenció al Turista Estranger), ja que podria cobrir el servei conjuntament amb la Policia Local.

A Sant Antoni de Portmany, la Junta de Seguretat ha assenyalat que la reobertura de l'oficina SATE el proper 1 de juny, que estarà operativa fins a final de setembre, els 7 dies de la setmana de 9 a 21 hores.

Així mateix, la Benemérita mantindrà l'actuació de vigilància i sanció de les party boats que incompleixin la normativa vigent en tots dos termes municipals i també perseguirà a les embarcacions que es dediquen a realitzar charters il·legals.

Finalment, ambdues juntes han acordat la creació de la Comissió de Coordinació Policial que estableix l'article 14 del Reglament de juntes locals en la qual s'establiran els operatius conjunts entre la Policia Local i la Guàrdia Civil de tots dos municipis de cara a la temporada alta que és a punt de començar.