La Policia Nacional desarticula un grup organitzat dedicat al narcotràfic amb la detenció de 13 integrants a Mallorca

Un dels peluixos on anava oculta la droga

23/05/2015

En la 'Operació AVE' s'han intervingut 6 quilos de cocaïna, cristall i èxtasi / L'objectiu de la droga era el poblat de Son Banya


Com a conseqüència de les recerques que des de fa més de 6 mesos s'han vingut duent a terme per la Policia Nacional, dijous passat 21 de maig es procedia, en el marc de la denominada 'Operació AVE', a l'explotació de la citada recerca, després de la detenció de 13 integrants d'un grup organitzat d'individus pertanyents a una organització d'àmbit internacional, dedicats a la introducció i posterior distribució de partides importants de cocaïna a la nostra Illa. Tots ells són espanyols excepte un que és d'origen colombià, i amb edats que oscil·len des dels 23 anys als 45 anys d'edat.

La primera fase de la recerca s'iniciava en detectar-se l'enviament des de la Comunitat Autònoma d'Andalusia de paquets contenint partides de cocaïna la destinació de la qual, segons se sospita, no era un altre que el poblat de Son Banya, des d'on posteriorment se li donava sortida mitjançant la seva venda als consumidors. Més tard, després de gestions realitzades per la Policia Nacional es confirmava com l'organització utilitzava diferents empreses de paqueteria per realitzar enviaments de cocaïna ocults a l'interior de diferents objectes i figures de regal, en algun dels casos detectats óssos de peluix, fins i tot serradures per a gats, intentant d'aquesta manera burlar i dificultar qualsevol tipus d'actuació policial.

Després de la identificació de la resta dels components de l'organització criminal sotmesa a recerca, en la tarda del passat dijous, en una segona fase d'explotació de la recerca, agents de la UDYCO de la Policia Nacional, proveïts dels corresponents manaments judicials, procedien a l'entrada i registre de 7 habitatges de l'organització situades en les localitats d'Inca, Búger, Sant Jordi, i Palma, així com en la localitat de Manacor, en el transcurs dels quals es duia a terme la detenció d'un total d'11 individus, a més de la intervenció de substàncies estupefaents, vehicles de gran cilindrada, diners, i diferent documentació que està sent objecte d'anàlisi.

Els detinguts, espanyols d'entre 25 i 40 anys d'edat, alguns d'ells amb antecedents policials per tràfic de drogues, a més d'un individu de nacionalitat colombiana. Com a resultat global de l'operació policial ressenyada, a més de la desarticulació del grup criminal investigat, s'ha dut a terme la intervenció de 6 quilos de cocaïna, 350 gr. de cristall, substància de tall, marihuana, quatre vehicles, tres d'ells de gran ciloindrada i 15.000 €.

Encara que la distribució de la droga abastava tota Mallorca, la destinació principal era el conegut Poblat de Son Banya.