Els 12 estrangers adults localitzats a Santanyí seran traslladats matí o el dimecres a un CIE de la Península

20/07/2015

El 13º és menor d'edat, segons han determinat les proves físiques que han descartat als altres dos que es van declarar menors


Els 12 estrangers majors d'edat que van entrar ahir de forma il·legal a Espanya en ser localitzats en el litoral de Santanyí seran traslladats matí o el dimecres a un Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Península, una vegada que el Cos Nacional de Policia finalitzi la pertinent documentació (identificació) de tots ells i passin a disposició judicial.

Els ciutadans rescatats per la Guàrdia Civil, d'origen algerià, estan a la disposició de la Brigada d'Estrangeria de la Policia Nacional a fi d'incoar l'expedient de devolució. D'aquests, tres es van declarar menors, però les proves pertinents a les quals s'han sotmès per determinar l'edat han establert que, finalment, només un d'ells té menys de 18 anys.

El menor queda a la disposició de la Fiscalia de Menors d'Illes Balears, qui és competent per determinar el seu ingrés en un centre de menors depenent del Consell de Mallorca. Amb el menor també s'inicia un procediment de repatriació (no de devolució com la resta), on s'avalua el país de procedència (arrelament, situació familiar, condicions de vida) i es decideix la seva repatriació o si es queda a Espanya.

La delegada del Govern, Teresa Palmer, vol enaltir la “ràpida i efectiva actuació” de les diferents unitats de la Guàrdia Civil que van localitzar “en poques hores” a les persones que van entrar en territori espanyol de forma il·legal.

La Guàrdia Civil localitza a 13 ciutadans estrangers a Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya