La delegada del Govern en Illes Balears condemna la mort per violència de gènere ocorreguda aquesta matinada a Sant Jordi (Palma)

Autoritats i empleats al minut de silenci a la Delegació

31/07/2015

Al migdia s'ha guardat un minut de silenci a la seu central de la Delegació del Govern i en cadascun dels edificis de l'Administració Perifèrica


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, expressa el seu més enèrgica condemna i repulsa per l'última mort per violència de gènere ocorreguda aquesta matinada prop de la localitat de Sant Jordi, en el terme municipal de Palma. La víctima és una dona espanyola de 33 anys d'edat, G.V.R., i el seu presumpte agressor la seva exparella sentimental, J.S.F., també espanyol de 38 anys, que ha estat detingut.

Poc després de les 4 hores s'ha tingut coneixement de la troballa de l'agressió amb arma blanca soferta per G.V.R., presumptament a les mans del seu excompany sentimental al domicili de la víctima a Palma. No existien antecedents ni denúncies prèvies de maltractaments. No tenien fills.

La Delegació del Govern insisteix a fer una crida a totes les víctimes de maltractaments a denunciar als seus agressors com a principal mesura per lluitar contra aquesta xacra social. Espanya disposa de nombrosos recursos contra la violència de gènere, des del 016, un número de telèfon gratuït i confidencial, a l'assistència jurídica gratuïta a totes les víctimes, amb independència de la seva situació econòmica.

Aquest migdia s'ha guardat un minut de silenci a la seu central de la Delegació del Govern, encapçalat pel secretari general de la Delegació, Evelio Antich; el cap superior de la Policia Nacional en Illes Balears, Antonio Jarabo; i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; així com en cadascun dels edificis de l'Administració Perifèrica.

Es tracta de la primera mort per violència de gènere en Illes Balears en 2015. L'any passat va caldre lamentar tres mortes pel mateix motiu en l'Arxipèlag.