La Policia Nacional deté a Palma de Mallorca a un perillós delinqüent per múltiples robatoris amb violència

Xoc després de la persecució

30/12/2015

Al detingut se li imputen fins a 10 robatoris en els quals emprava la violència i la intimidació / És conegut per la Policia Nacional pels seus múltiples antecedents policials tant quan era menor com ara, ja major d'edat


La Policia Nacional va detenir ahir dimarts a un home de 18 anys d'edat quan tractava de donar-se a la fugida en ser reconegut per una de les víctimes a les quals havia assaltat dies abans. Aquesta persona va reconèixer a l'autor del robatori que va sofrir dies enrere mentre aquest es trobava a bord d'un cotxe pels limítrofs de l'Estadi Balear. Ràpidament va donar avís a la Policia Nacional, els qui van engegar un dispositiu per tractar de detenir al delinqüent.

Una vegada localitzat el vehicle i al percatarse el lladre que la Policia li vaig perseguir va donar inici una persecució pels carrers de ciutat en les quals el subjecte va superar la velocitat reglamentàriament establerta, va circular en contra adreça fins que finalment va impactar amb un tercer vehicle que estava en la calli Brega, lloc on van quedar sinistrats tots dos automòbils.

Seguidament els ocupants del vehicle sospitós, el detingut i un menor d'edat, van fugir del lloc a la carrera, però instants després van ser interceptats i detinguts per sengles dotacions de radi patrulles. Tots dos ocupants del vehicle van ser traslladats a l'hospital per sotmetre'ls a una exploració mèdica, després de la qual el menor va ser lliurat als seus pares i el delinqüent va quedar ingressat i detingut en el mateix mòdul hospitalari.

El detingut, un jove sobrenomenat l'Antoñito, malgrat la seva joventut és un vell conegut de la Policia Nacional, i acumula nombrosos antecedents policials, tant quan era menor d'edat com des que va complir la majoria, tots per delictes violents.

El seu modus operandi no oferia grans sofisticacions: s'apostava en zones en les quals els taxistes solen deixar i recollir a clients i els assaltava amb summa violència. En alguna de les seves accions va ferir de gravetat a les seves víctimes i per aquest motiu era un dels delinqüents més buscats per les dotacions de seguretat ciutadana.