La delegada del Govern es reuneix amb els comandaments de la Policia Nacional per tractar el dispositiu de seguretat previst per a la celebració del judici del ‘cas Nóos’

Palmer, amb els comandaments de la Policia Nacional

08/01/2016

Teresa Palmer, el cap superior i els responsables de Seguretat Ciutadana d'Illes Balears han tractat el desplegament d'efectius per a la causa que tindrà lloc al Polígon de Son Rossinyol / L'objectiu principal és “garantir la seguretat de tots els assistents i que el judici pugui desenvolupar-se amb absoluta normalitat i independència judicial”


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, s'ha reunit aquest matí amb els comandaments del Cos Nacional de Policia d'Illes Balears encapçalats pel cap superior, Antonio Jarabo, per analitzar els últims detalls del dispositiu de seguretat previst per a la celebració del judici pel denominat ‘cas Nóos’, que comença dilluns que ve en les dependències habilitades al Polígon de Son Rossinyol de Palma de Mallorca.

Palmer ha recordat en primer lloc que els principals objectius del dispositiu de la Policia Nacional són “que no es produeixin incidents ni fora ni dins del recinte habilitat, garantir la seguretat de tots els assistents i que el judici pugui desenvolupar-se amb absoluta normalitat i independència judicial”.

L'operatiu policial, ja en marxa, comptarà amb un reforç d'efectius de la III Unitat d'Intervenció Policial (UIP) amb seu a València que es desplaçarà en els propers dies a la capital balear. A més, en el dispositiu desenvolupat pel CNP col·labora també la Policia Local de Palma, en la regulació de tràfic rodat i reserves d'espais, i la seguretat privada, contractada pel TSJIB per al control d'accessos.

En aquest sentit, Palmer ha posat l'accent que “tota persona que accedeixi a l'edifici haurà d'estar acreditada, amb acreditacions de diferent nivell que permetran l'accés a unes o altres zones en els horaris establerts, per la qual cosa és important atenir-se a aquests”.
Els agents també prestaran especial atenció al fet que es pugui mantenir el normal funcionament de la resta de dependències administratives existents a l'edifici on es desenvoluparà el judici. Així mateix, les mesures de seguretat electròniques de cap manera afectessin a les comunicacions, per la qual cosa es facilitarà a tot moment el treball dels mitjans de comunicació.


No hi ha mesures especials previstes per a cap acusat

Palmer també ha explicat que les persones que accedeixin a la sala d'audiència es trobessin amb un doble filtre de seguretat, un en l'accés a l'edifici i un segon d'accés a la pròpia sala d'audiència. La Policia romandrà durant el desenvolupament de les vistes a l'interior de la sala a la disposició del tribunal i per garantir l'ordre a la sala. “No hi ha prevista cap mesura especial per a cap dels acusats que s'asseuran en la banqueta, excepte para un dels acusats, que actualment compleix condemna a la presó, i que estarà a tot moment acompanyat d'un agent, com és habitual en aquests casos”.

Finalment, la delegada del Govern ha recalcat que “aquesta Prefectura de Policia Nacional a Balears ja té experiència en judicis d'aquest envergadura, tant per la quantitat d'acusats com l'expectació mediàtica generada. Fa 3 anys es va celebrar en el mateix escenari el judici per el ‘cas Kabul’, que es va desenvolupar amb total absència d'incidents i que va constituir un autèntic èxit operatiu. Aquest és el meu desig com a delegada i no tinc cap dubte que en aquesta ocasió tot es va a portar amb absoluta normalitat i que el judici es desenvoluparà sense problemes”.