El ministre de l'Interior recorda en el lliurament de la Bandera Nacional a la Zona de la Guàrdia Civil en Illes Balears als dos agents assassinats a la "darrera urpada mortal d'ETA"

25/04/2016

Jorge Fernández Díaz ha presidit a Palma de Mallorca l'acte de concessió de l'ús de la Bandera d'Espanya a la 17ª Zona de la Guàrdia Civil (Illes Balears)


El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha presidit a Palma de Mallorca l'acte de concessió de l'ús de la Bandera d'Espanya a la 17ª Zona de la Guàrdia Civil (Illes Balears), que s'ha celebrat en l'Aquarterament Jaime II, seu del Regiment d'Infanteria Lleugera Palma 47.

El ministre de l'Interior ha estat acompanyat pel director adjunt Operatiu de la Guàrdia Civil, Cándido Cardiel, i la consellera de Presidència del Govern dels Illes Balears, Pilar Costa, entre altres autoritats. El coronel cap de la Zona de la Guàrdia Civil en Illes Balears, Jaime Barceló, ha rebut l'Ensenya Nacional de mans de la delegada del Govern en Illes Balears i padrina, Teresa Palmer.

El ministre de l'Interior ha afirmat en la seva intervenció que un acte com el celebrat avui "és un moment propici per recordar que la Bandera d'Espanya simbolitza la nació, és signe de la sobirania, independència, unitat i integritat de la pàtria i representa els valors superiors expressats en la Carta Magna. La Bandera –ha agregat- és un símbol al que tots devem respecte i al que els militars, en representació de la Nació i en nom dels poders de l'Estat, teniu el privilegi de dispensar-li els màxims honors militars".

Fernández Díaz ha subratllat que "honrar i enaltir la nostra Bandera és una manera d'exterioritzar l'amor al nostre país i de presumir del nostre model de societat, doncs en l'ensenya nacional té cabuda tota la diversitat d'Espanya, una rica diversitat que ens enorgulleix i que ens identifica. La Bandera també ens recorda els nostres triomfs, les nostres aspiracions i els nostres ideals; en ella conflueixen una Història en la qual hem buscat la nostra afirmació i un futur al que hem de mirar amb unitat, confiança i decisió".

A continuació, el ministre de l'Interior s'ha referit a tots els que van donar la seva vida per Espanya i pels seus ciutadans, per afirmar que "aquesta unitat sap ben el que és donar la vida: els dos últims guàrdies civils assassinats per ETA estaven al servei dels mallorquins i pertanyien a aquesta unitat, concretament al Lloc de Palma Nova. Un 30 de juliol de 2009 –ha destacat-, poques hores després de la frustrada matança en la Comandància de Burgos, els guàrdies civils Carlos Sáenz de Tejada i Diego Salvá Lezáun van morir quan complien amb el seu haver d'a causa de l'última urpada mortal d'ETA, per l'efecte d'una bomba llepassa que uns assassins van col·locar alevosamente en els baixos del seu vehicle. Al costat de Diego i a Carlos, de manera particular, vull recordar als altres 241 guàrdies civils assassinats també per l'acció del terrorisme, una amenaça que afortunadament hem superat, però que molts guàrdies civils i les seves famílies van sofrir en primera persona".

Fernández Díaz ha subratllat que "la concessió d'aquesta Bandera a la vostra Zona és una recompensa que us ha d'omplir de legítim orgull, doncs poques distincions tan honrosas es poden concedir a una gran Unitat com aquesta".