Formentera tornarà a contar aquest estiu amb reforços fixos de Guàrdia Civil de Tràfic i amb policies italians

Palmer i Ferrer, després de la junta de seguretat

27/04/2016

La delegada del Govern, Teresa Palmer, ha copresidit amb el president del Consell, Jaume Ferrer, la Junta Local de Seguretat


La delegada del Govern en Illes Balears, Teresa Palmer, ha copresidido aquest matí la Junta Local de Seguretat de Formentera amb el president del Consell Insular, Jaume Ferrer, en una reunió celebrada en l'Ajuntament de la pitusa menor en la qual també han participat el coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló, regidors i membres de la Policia Local.

Durant la reunió s'ha posat de manifest la preocupació existent a la Illa sobre el repunt de robatoris en habitatges aïllats i el vandalisme, concretament la crema de vehicles. En aquest sentit, la delegada del Govern ha informat que ahir es va produir la detenció d'una persona, de nacionalitat romanesa, acusada d'incendiar un cotxe en Sant Ferran i que la Guàrdia Civil investiga si és responsable de més casos d'aquest tipus.

Sobre els robatoris en habitatges aïllats, Palmer ha avançat que el Grup Roca de la Benemérita acudirà a Formentera per investigar aquest tipus de delictes, igual que ho va fer el passat a l'hivern en diversos municipis d'Eivissa amb resultat positiu. A més, aquests agents oferiran xerrades informatives als veïns sobre procediments de prevenció i actuació davant possibles robatoris.

Finalment, en relació a l'Operació Estiu 2016 del Ministeri de l'Interior, que encara s'està dissenyant, la delegada del Govern ha assenyalat que Formentera tornarà a comptar amb reforços fixos de la Guàrdia Civil de Tràfic a partir del mes de juny i que els dos carabinieri italians que van estar en l'estiu 2015 tornaran a la illa dins de les Patrulles Mixtes Internacionals. “Hem demanat que vengen més agents i durant més temps”, ha assegurat sobre aquest tema Palmer.

Ferrer i Palmer han recolzat la col·laboració i coordinació policial a Formentera, que “ha millorat en els últims dos anys”, ha afirmat el president del Consell. En aquest sentit, la Guàrdia Civil ha proposat que la Comissió de coordinació policial es reuneixi setmanalment per tractar els problemes que afecten als ciutadans i turistes de Formentera, així com les actuacions o operatius a realitzar.