La Guàrdia Civil deté a una banda especialitzada en cometre furts a clients de supermercats a Eivissa

28/04/2016

Els quatre detinguts formaven una banda organitzada que mitjançant distracció s'apoderaven de les pertinences dels clients de comerços


La Guàrdia Civil ha detingut a quatre ciutadans de nacionalitat romanesa d'edats compreses entre 33 i 51 anys, que conformaven presumptament una banda d'experts carteristes que, de forma organitzada en centres comercials i supermercats de la Illa d'Eivissa, es dedicaven a cometre furts, principalment de carteres als clients d'aquests establiments.

Els detinguts planificaven les seves actuacions repartint les tasques entre els quatre membres de la banda, obstaculitzen per separat en els comerços i amb cistelles de la compra com uns clients més. Una vegada seleccionaven a la víctima, la seguien per l'interior del supermercat, la ralentien o la bloquejaven amb certa naturalitat creant desconcert i distracció para en aquest moment sostreure la cartera, moneder o bossa del perjudicat, seguidament abandonaven el centre, tot això en menys de cinc minuts.

Després de recerca duta a terme per guàrdies civils de Sant Antoni de Portmany, es va aconseguir identificar i detenir a la banda al complet.


Detingut a Son Sant Joan amb càpsules de cocaïna

D'altra banda, la Guàrdia civil ha detingut a un home de 51 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

A principis d'abril, en els controls que duu a terme la Guàrdia Civil sobre els passatgers que arriben als aeroports, va sorprendre a un d'ells que acabava d'aterrar a Palma, en un vol procedent de la Península, portant a l'interior de l'organisme objectes estranys.

Per això va quedar detingut i ingressat a l'hospital de Son Espases, on va expulsar 55 càpsules que contenien en el seu interior 666 grams de cocaïna.