La Guàrdia Civil deté a l'illa d'Eivissa a una banda organitzada dedicada al robatori de terminals mòbils i altres objectes

Part del material recuperat

18/07/2016

Se li van confiscar 27 terminals mòbils, tabletes electròniques, rellotges, entre altres objectes, valorat tot en uns 13.000 €


La Guàrdia Civil va procedir a la detenció el passat 13 de juliol de tres ciutadans de nacionalitat romanesa, dues dones i un home, com a autors d'un delicte de robatori amb força i una trentena de delictes de furt succeïts en la seva majoria en Platja d´en Bossa (Eivissa).

La detenció d'aquestes persones es va realitzar en un terreny situat proper al pàrquing de terra que hi ha a la zona, terreny en el qual estaven acampats utilitzant com a recer una figuera de grans dimensions.

Als detinguts l'home de 40 anys i les dones de 23 i 18 anys, se'ls van intervenir una 27 de telèfons mòbils d'última generació i tabletas electròniques, rellotges i peces de vestir així com altres estris que furtaven en els comerços de la zona, valorant tot això en uns 13.000 euros.

Els telèfons i tabletas intervingudes els ocultaven a l'interior d'una borsa i enterrades sota terra a escassos metres d'on estaven acampats, fet descobert durant les vigilàncies i seguiments realitzats pels agents a aquestes persones.

A una de les detingudes, li consten nombrosos antecedents per fets similars i va ser detinguda recentment en l'Aeroport d'Eivissa el passat dia 30 de juny, quan pretenia viatjar amb destinació Romania portant 26 telèfons i prop de dos mil euros en efectiu.

Els detinguts, que no tenen arrelament algun a la illa, aprofiten els descuits dels turistes a la platja per robar-los les seves pertinences, especialment a les zones properes a locals d'oci i en horari de tard/nit, iniciant l'activitat delictiva des de migdia fins a altes hores de la matinada, actuant de forma molt organitzada. Després de passar a disposició judicial, dissabte passat es va decretar l'ingrés a la presó dels tres detinguts.

Fins avui, els agents han pogut localitzar a una desena de perjudicats fent-los lliurament de les seves pertinences, i continuen realitzant gestions amb la finalitat de poder retornar la totalitat dels objectes intervinguts.