La Guàrdia Civil duu a terme una campanya per al compliment de la normativa que regula els 'party boats' en Illes Balears

Una de les inspeccions en el mar

08/08/2016

S'han realitzat inspeccions de documentació de les embarcacions, control sobre la normativa de sorolls i controls d'alcoholèmia a tripulacions / També s'han realitzat mesures de control per evitar el consum i tinença de drogues en aquestes festes


La Guàrdia Civil amb motiu de la temporada estival ha iniciat una campanya dedicada al control i inspecció d'embarcacions, les quals estan destinades a la celebració de les conegudes party boats.

Durant les inspeccions es controlen les condicions de seguretat (aforament, armilles, bengales, etc.), i a les tripulacions; s'inspecciona la documentació requerida per a aquestes activitats, així com el compliment de la normativa sobre sorolls, mitjançant controls de sonometría.
Igualment es duen a terme controls d'alcoholèmia al capità del vaixell i als seus tripulants i s'informa de l'obligació que tenen els patrons d'adoptar quantes mesurades estimin necessàries per al bon règim de bord en cas de perill (desembarcament de passatgers en estat d'embriaguesa, etc.) i evitar el consum i tinença de drogues a bord.

Aquestes campanyes comprenen un període informatiu, que es va iniciar el passat 1 de juny i amb una durada d'un mes. Durant aquest període informatiu s'han donat a conèixer a diferents embarcacions la normativa vigent, la qual ja tenien obligació de conèixer i aplicar, en el desenvolupament de les activitats que ens ocupa.

Durant els mesos de juliol i agost s'està duent a terme una fase executòria, en la qual s'estan realitzant inspeccions perquè totes les embarcacions que es dediquen a aquesta activitat compleixin amb la citada normativa, procedint a sancionar a les quals les incompleixin.

Igual que en campanyes anteriors, es realitzen una sèrie de serveis orientats al normal funcionament d'aquest tipus d'esdeveniments, amb la intenció de garantir la seguretat i integritat física de les persones que participen en els mateixos, a més d'evitar les molèsties que puguin causar a terceres persones. Fins al moment han estat realitzades 20 inspeccions a embarcacions d'aquest tipus.

En aquesta campanya de control han participat el Servei Marítim Provincial, el Servei Aeri, Geas, Servei Cinològic, Seprona, Pafif, de la Guàrdia Civil de Balears.