La DGT només tancarà l'accés de l'Autovia Ma-19 al Coll d’en Rabassa en cas de nous col·lapses

Un moment de la reunió en Delegació

10/10/2016

És la principal mesura adoptada en la reunió celebrada en la Delegació del Govern entre la DGT i el Consell de Mallorca / La Guàrdia Civil ha constatat en els últims dies que el tancament provisional de la sortida ha evitat que l'Aeroport quedés aïllat per embusos


La Direcció general de trànsit en Illes Balears, a instàncies del Sector de Tràfic de la Guàrdia Civil, seguirà pendent de l'evolució de la sortida 6 de l'Autovia de Llevant Ma-19 (Coll d’En Rabassa) en sentit Llucmajor i només la tancarà en cas de col·lapses puntuals, una vegada constatat que en les últimes jornades el tancament provisional de la sortida ha evitat que l'accés a l'Aeroport de Palma quedés aïllat per embusos en l'autopista.

Aquesta és la principal mesura adoptada després de la reunió celebrada aquest migdia en la Delegació del Govern entre la Direcció general de trànsit i el Consell de Mallorca per tractar alternatives al tancament provisional de la sortida 6 de la Ma-19 que s'ha realitzat durant hores puntuals des del passat 27 de setembre.

Una vegada assegurat l'accés a una infraestructura vital com és l'Aeroport de Son Sant Joan, la màxima preocupació de les administracions afectades és millorar la situació dels veïns de les barriades del Coll d’en Rabassa i És Molinar. Per aquest motiu, i una vegada constat que l'afluència de vehicles al centre comercial ha disminuït parcialment en les últimes jornades, la DGT només ordenarà el tancament de la sortida 6 en el cas que l'Autopista quedi totalment col·lapsada impedint l'accés a l'Aeroport. Durant els propers dies la Guàrdia Civil de Tràfic estudiarà l'evolució de l'accés al centre comercial abans d'adoptar noves mesures sobre aquest tema.


Insistir en l'ús dels accessos alternatius

Des de la DGT s'insisteix que els usuaris que vagin al centre comercial utilitzin els accessos alternatius com són el de la Carretera Ma-15 (carretera de Manacor) i el de la Ma-30 (Segon Cinturó) o bé pel Camí Fons (accedint a Ma-30, Segon Cinturó). En sentit a Palma, està disponible el nou accés al centre comercial en l'Autovia Ma-19 (Palma-Llucmajor). Pels quals circulin en sentit Llucmajor, també tenen la possibilitat de realitzar el canvi de sentit en la sortida 10 (S’Aranjassa-Manacor-Platja de Palma) i utilitzar el citat nou accés.

La reunió l'ha presidit el secretari general de la Delegació del Govern, Evelio Antich, i ha comptat amb la presència del coronel cap de la Guàrdia Civil, Jaume Barceló; la cap provincial de la Direcció general de trànsit, Cristina Gago; la consellera insular de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido; el comandant cap de la Guàrdia Civil de Tràfic, José Domingo; i el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, a més dels tècnics de les diferents administracions.

La DGT, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma mantindran els contactes en propers dies per decidir si s'han de prendre noves mesures o s'han de plantejar altres alternatives.

La DGT perllonga el tancament de l'accés de l'Autovia Ma-19 al Coll d’en Rabassa durant aquesta setmana