Detinguda per la Guàrdia Civil la coneguda 'banda del trepant' sospitosa de més d'un centenar de robatoris a l'interior d'habitatges

13/10/2016

Es tracta d'una banda molt activa a la qual se li ha confiscat nombrós material sostret


La Guàrdia Civil ha culminat aquesta setmana la 'Operació BOQUETA' amb la detenció de tres persones que formaven part de la coneguda 'banda del trepant', una de les bandes més activa de la Illa dedicada a robatoris en interior d'habitatge amb habitants, mitjançant el procediment del trepant.

Després d'una llarga recerca es va comprovar que es tracta d'un grup criminal perfectament organitzat de ciutadans procedents d'Albània, amb àmplia experiència en aquest tipus de delictes amb cartes d'identitat Italianes falsificades el que complicava molt la recerca.

L'Equip de Policia Judicial de Calvià tenia el juliol passat molt avançada la recerca. El modus operandi més repetit de la banda era realitzar un forat amb una eina manual tipus trepo, a través del com intruducían una vareta per procedir a l'obertura de la finestra, en la gran majoria de les ocasions amb els propietaris dormint en el seu interior, fet aquest que provoco una alarma social a la zona de Calvià.

La passada setmana es va detenir a un home i una dona, un albanès i una equatoriana, ingressant a la presó el primer d'ellos.el passat dilluns es va detenir a una tercera persona, un altre albanès que passarà a disposició judicial el dia d'avui.


'Zulos' per tota l'Illa

Durant la recerca es van localitzar nombrosos 'zulos' dispersos per tota l'Illa, on la banda ocultava tots els efectes procedents dels robatoris i que després de ser inspeccionats es va recuperar nombrós material.

Igualment s'ha localitzat totes les eines utilitzades per cometre els fets, les quals quedaven enterrades en zones boscoses per així no ser mai sorpresos en els controls policials que es realitzaven a la zona. També es van realitzar tres registres domiciliaris en els quals igualment s'ha recuperat nombrosos material sostret.

Es té sospita que aquesta banda puguin ser els autors de més d'un centenar de delictes de robatori en interior d'habitatge, solament durant l'any 2016. L'operació segueix oberta i no es descarten noves detencions de la resta de la banda que ja està identificada.