La Policia Nacional ha detingut a 5 persones a Eivissa per diversos robatoris en iots i delictes d'encobriment

Un dels iots amarrats en el port d'Eivissa

20/10/2016

Els detinguts en la 'Operació Pantalán' sostreien els objectes per després vendre'ls al mercat negre


La Policia Nacional d'Eivissa ha detingut a 3 individus de 23, 26 i 29 anys d'edat, el primer d'origen marroqui, i els altres dos italians, que ja han estat posats a disposició judicial, relacionats amb els robatoris comesos en 6 iots atracats en el port de la capital pitiusa.

També s'ha detingut a altres 2 individus relacionats amb l'encobriment dels objectes sostrets en els vaixells i en altres robatoris o furts comesos a Eivissa durant aquest estiu i que estan sent en aquests moments analitzats pels investigadors policials. Fruit de les recerques realitzades s'han intervingut 150 telèfons mòbils i 40 ordinadors portàtils i tablets. Algun d'aquests efectes han estat ja lliurats als seus legítims propietaris.

En la matinada de el 10 d'octubre es va produir l'entrada d'aquests individus en els iots atracats en diverses zones del port de Vila. Els propietaris dels mateixos van denunciar la destrossa de portes d'accés i altres danys i, a més, la substracció de joies, rellotges, material informàtic i diners en efectiu que en total podria ascendir a uns 8000 euros. Arran d'aquestes denúncies va començar la recerca policial.

Al moment de les detencions se'ls va intervenir diversos efectes entre els quals figuraven dos telèfons mòbils que havien estat denunciats com sostrets en robatoris en habitatges recents comeses a la ciutat d'Eivissa. Dos dels detinguts han ingressat a la presó i el tercer, acusat d'encobriment, ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Les recerques posteriors van permetre situar una tenda, situada al carrer Isidoro Macabich, on suposadament els 'lladres' van vendre els objectes robats en els vaixells. El registre d'aquesta tenda ha donat com resultat la confiscació de mòbils, ordinadors portàtils, tablets i altres objectes dels quals els propietaris de la tenda no tenen cap documentació per la qual cosa han estat detinguts com a autors del delicte d'encobriment. Aquests individus anuncien els seus productes en internet com si es tractés d'efectes de procedència legal. En aquest cas els dos detinguts dues persones de 29 anys espanyol i un altre de 25 anys d'edat d'origen xinès. Està previst que en breu passin a disposició judicial.

En aquests moments han estat localitzats varis dels propietaris legítims dels citats articles que van ser objecte de robatoris (habitatges, hotels...) i les recerques policials segueixen obertes per esbrinar la procedència dels nombrosos efectes electrònics que han estat recuperats.