Els afectats pels temporals disposen de 2 mesos per presentar la sol·licitud per a la concessió de les ajudes estatals

28/01/2017

La Delegació del Govern en Illes Balears tramitarà les ajudes, que seran resoltes pel Ministeri de l'Interior


Els afectats pel temporal de neu i pluja que va afectar a Illes Balears la setmana passada disposen de dos mesos de termini per sol·licitar la concessió de les ajudes previstes després de l'aprovació ahir del Reial decret-Llei per part del Consell de Ministre pel qual s'adopten mesures urgents per pal·liar els danys causats pels últims temporals en diversos punts d'Espanya.

Les ajudes es tramitaran a través de les Delegacions o Subdelegacions del Govern en les comunitats autònomes i províncies afectades. El temps es comptabilitzeu a partir de l'entrada en vigor del Reial decret-Llei, i seran resoltes pel Ministre de l'Interior.

El Consell de Ministres va aprovar ahir un Reial decret Llei pel qual s'adopten mesures urgents per pal·liar els danys causats pels últims temporals de pluja, vent i neu esdevinguts durant els mesos de novembre i desembre de 2016, i al gener de 2017, en diversos punts d'Espanya, entre ells la Comunitat Autònoma d'Illes Balears. Les ajudes seran destinades a pal·liar danys personals, en habitatge i estris, en establiments industrials, mercantils, agraris, marítim-pesquers, turístics i d'altres serveis, en explotacions agrícoles i ramaderes, i per prestacions personals o de béns de persones físiques o jurídiques.

L'aprovació d'aquest Reial decret Llei permet finançar, amb càrrec al Fons de Contingència d'execució pressupostària, les mesures previstes pel Consell de Ministres, excepte les quals són competència del Ministeri de l'Interior que s'atenen amb càrrec als pressupostos de la Direcció general de Protecció Civil i Emergències.

L'aprovació d'aquest Reial decret Llei es va produir amb prou feines cinc dies després que aquesta Delegació del Govern en Illes Balears sol·licités a Govern i Consells Insulars una primera valoració dels danys ocasionats pel temporal de neu i pluja de la setmana passada amb l'objectiu que es pogués accedir a les possibles ajudes estatals amb la major celeritat possible, com finalment així ha estat.

El Govern d'Espanya aprova adoptar mesures urgents per pal·liar els danys causats pels últims temporals en diversos punts d'Espanya, inclosa Illes Balears