Salom proposa a Felanitx la instal·lació d'una oficina SATE a Portocolom

Salom i Xamena, presidint la junta de seguretat

24/02/2017

La delegada del Govern ha copresidit amb el batle Joan Xamena la Junta Local de Seguretat


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidido aquest migdia la Junta Local de Seguretat de Felanitx al costat del batle Joan Xamena, en una reunió celebrada en l'Ajuntament en la qual també han participat comandaments de la Guàrdia Civil i de la Policia Local. Salom ha aprofitat la reunió per proposar a l'alcalde la signatura d'un conveni SATE (Servei d'Atenció al Turista Estranger) que estableixi una oficina en el nucli turístic de Portocolom.

Tant la delegada del Govern com el batle felanitxer han destacat la bona col·laboració entre la Guàrdia Civil i Policia Local. Una coordinació que s'ha vist reflectida en els dispositius conjunts com els quals s'han desenvolupat els dos últims estius durant les festes de Sant Agustí, qualificats com a “extraordinaris” per ambdues parts, i que es repetiran aquest 2017, sobretot en una celebració “que s'ha massificat en els últims anys”, ha reconegut Xamena.

Davant la demanda de més efectius per part de l'Ajuntament, tant de Guàrdia Civil com de Policia Local, els comandaments de la Benemérita han destacat que a més de les patrulles fixes destinats en el municipi aquest es veu reforçat amb unitats externes de la USECIC, Policia Judicial, etc… En 2016, dins d'un context més desestacionalizado (amb una temporada més llarga i 16.000 turistes més), va haver-hi un “descens important d'infraccions penals”, segons dades de la Guàrdia Civil.

Finalment, des de la Delegació del Govern també s'ha posat èmfasi en el desenvolupament del conveni contra la violència de gènere subscrit fa diversos anys amb l'Ajuntament de Felanitx.