Les infraccions penals descendeixen un 2,9% a Eivissa ‘Vila’ en el primer trimestre de 2017

Salom i Ruiz, presidint la junta a Vila

04/04/2017

La delegada del Govern, Maria Salom, ha copresidit amb el batle Rafael Ruiz la Junta Local de Seguretat / Salom ha recordat que l'Oferta d'Ocupació Pública aprovada pel Govern permetrà completar els catàlegs de Policia Nacional i Guàrdia Civil amb més de 5.000 nous agents


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, ha copresidit aquest matí la Junta Local de Seguretat d'Eivissa al costat del batle, Rafael Ruiz, en una reunió celebrada en l'Ajuntament de Vila en la qual també han participat el cap superior de la Policia Nacional a Balears, Antonio Jarabo; el comissari d'Eivissa, José Manuel Mariscal de Gant; regidors i membres de la Policia Local.

A Eivissa Vila l'evolució de la delinqüència en 2016 va ser “molt positiva, tancant-se l'any amb un descens del -1,4% d'infraccions penals després d'una temporada rècord”, ha recordat Salom, amb descensos importants en robatoris amb força en domicilis (-1,4%), furts (-5,7%) o substracció de vehicles (-21,4%). La dada negativa va ser la pujada de robatoris amb violència (comptabilitzats 72, enfront de 65 de 2015, un 10,8% més).

En el primer trimestre de 2017 es manté aquesta mateixa tendència comptabilitzant-se un descens del -2,9% del total de les infraccions penals (502 aquest any enfront de 517 de gener a març de 2016)

En relació a l'Operació Estiu 2017 del Ministeri de l'Interior, la delegada del Govern ha assenyalat que el Ministeri ja està treballant en l'Operació Estiu i que Eivissa explicarà de nou amb reforços específics. “Volem que vengen més agents i durant més temps”, ha insistit Salom. A més, la delegada del Govern ha recordat la recent aprovació per part del Consell de Ministres del Reial decret-Llei d'Oferta d'Ocupació Pública que permetrà completar els catàlegs de Policia Nacional i Guàrdia Civil incorporant més de 5.000 nous agents aquest any: 3:331 policies i 1.866 guàrdies civils. “Una gran notícia per recuperar al més aviat possible els efectius perduts durant la crisi econòmica”.

Tant la delegada com el batle han valorat positivament la col·laboració i coordinació policial a Vila, amb la intenció de seguir millorant aquesta propera temporada.


Proposada allotjament policial en Sa Penya

L'alcalde d'Eivissa ha proposat durant la junta la cessió per part de l'Ajuntament d'una sèrie d'habitatges restaurats del barri de Sa Penya per a ús de policies nacionals destinats a la capital pitiusa, de manera que pugui ajudar a solucionar el problema d'allotjament que sofreix la Policia Nacional igual que la resta de funcionaris públics o treballadors del sector turístic en les Pitiüses.

La delegada ha “agraït el positiu gest del batle” quedant a l'espera de la documentació que enviarà l'Ajuntament a Delegació per veure si tècnicament es pot establir un conveni de col·laboració d'aquest tipus entre ambdues administracions i portar endavant aquesta iniciativa.