Un grup de treball interinstitucional coordinarà i millorarà les actuacions contra la violència de gènere a Balears

Salom, al capdavant de la reunió en Delegació

06/04/2017

La delegada del Govern s'ha reunit avui amb els representants de l'Institut Balear de la Dóna, Jutjat de Violència sobre la Dona, Fiscalia de Violència sobre la Dona, Centre Penitenciari Mallorca, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local de Palma i Calvià per acordar la signatura d'un protocol “contra aquesta xacra social”


La delegada del Govern en Illes Balears, Maria Salom, s'ha reunit avui amb els representants de l'Institut Balear de la Dóna, Jutjat de Violència sobre la Dona, Fiscalia de Violència sobre la Dona, Centre Penitenciari Mallorca, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Policia Local de Palma i Calvià per acordar la signatura d'un protocol de coordinació per lluitar contra la violència de gènere.

D'aquest acord –ja existent en altres CCAA- sorgirà un grup de treball en el qual estiguin representats totes les institucions i organismes públics assenyalats per millorar les actuacions. Es tractarà d'un fòrum tècnic on s'incidirà “en les mesures preventives per evitar nous episodis de violència sobre la dona”, ha assenyalat la delegada del Govern.

Salom ha destacat la importància de celebrar aquest tipus de trobades “per avançar en la coordinació no només quan hi ha un episodi d'aquest tipus” i amb l'objectiu de “intentar millorar els processos de col·laboració entre les administracions per ser més efectius contra la violència que afecta a les dones”.

Tant la delegada com la directora de l'IB Dóna, Rosa Cursach, han coincidit que és necessari millorar la coordinació entre totes les institucions que intervenen en algun moment del procés de la violència de gènere, especialment “des de la prevenció i la detecció”. En aquest sentit, el grup de treball que es formarà treballarà també a “sensibilitzar a tota la societat per ajudar a lluitar contra aquesta xacra social”.