La Guàrdia Civil rescata a 12 ciutadans estrangers en Campos i Santanyí que han entrat de forma il·legal a Espanya

15/05/2017

La Guàrdia Civil ha rescatat aquest matí a dotze ciutadans estrangers després de ser detectada una embarcació a la platja de Ses Covetes, en el municipi de Campos, que han entrat a Espanya de forma il·legal. Traslladats a la Comandància de Balears a Palma, s'han iniciat les diligències per a la seva identificació. Una vegada finalitzats seran posats a la disposició del Cos Nacional de Policia.

A les 8:00 hores d'aquest matí la Guàrdia Civil ha rebut l'avís d'un particular sobre la presència de dos individus d'aparença magrebina en Portopetro (Santanyí) sospitosos de poder ser immigrants en situació irregular. Immediatament, la Benemérita ha activat el dispositiu habitual en aquests casos (patrulles per terra, helicòpter i Servei Marítim), localitzant una embarcació tipus pastera a la platja de Ses Covetes, sense ocupants. Posteriorment, l'helicòpter de la UHEL ha albirat una segona embarcació en la costa propera al Cap de Ses Salines.

El dispositiu muntat ha permès localitzar un total de 12 persones immigrants, de nacionalitat marroquina, els quals han estat  lliurats al Cos Nacional de Policia després de realitzar les habituals mesures sanitàries i de reconeixement. El dispositiu de cerca es manté actiu.

Una vegada posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, s'iniciarà l'expedient de devolució. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.


Sis pasteres en 2017

Amb les dues d'avui són sis les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions de similars característiques; tres en 2015 i dos en 2014.