El 90% dels immigrants arribats a Balears en pastera és repatriat al seu país d'origen

14/07/2017

En els darrers dos anys 98 dels 108 ciutadans que van entrar de forma il·legal en territori espanyol a través d'Arxipèlag balear van ser retornats després de passar per un CIE de la Península


L'augment de l'arribada de pasteres a Balears aquest 2017 ha suposat la multiplicació dels immigrants estrangers detinguts per entrar a Espanya de forma il·legal. La majoria d'aquests, el 90% o fins i tot per sobre d'aquest percentatge, és repatriat al seu país d'origen després de passar per un dels Centres d'Internament d'Estrangers que hi ha en la Península.

En concret, de les pasteres arribades a Balears entre 2016 i 2017 (fins al passat mes de juny), van ser interceptats un total de 108 immigrants irregulars, 38 l'any passat i 70 la primera meitat d'aquest any (sense comptabilitzar els arribats aquest mes). D'aquests, 98 han estat finalment retornats al seu país d'origen, la majoria a Algèria, segons dades de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia.

Els altres 54 ciutadans estrangers arribats a Mallorca aquest mes de juliol a bord de quatre pasteres, tres d'elles localitzades a Cabrera i una altra en el litoral de Llucmajor, ja es troben en el CIE corresponent a l'espera de ser repatriats al seu país d'origen.

Finalment, cal destacar que algun dels immigrants arribats en les últimes pasteres a Balears és reincident, ja que ja va ser detingut per idèntic motiu en anys anteriors, una situació que no és la primera vegada que succeeix.