La Guàrdia Civil intercepta a 14 ciutadans estrangers en aigües de Cabrera que han entrat de forma il·legal a Espanya

30/07/2017

La Guàrdia Civil ha interceptat aquest matí a 14 ciutadans estrangers que han entrat a Espanya de forma il·legal. El Servei Marítim de la Benemérita els ha traslladat immediatament fins al port de Sa Ràpita i d'aquí a la Comandància de Palma per iniciar els tràmits habituals en aquests casos abans de ser posats a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia.

A les 8 del matí la Guàrdia Civil ha estat alertada de la presència d'una embarcació tipus pastera que ha estat interceptada poc després al sud-oest de l'Arxipèlag de Cabrera, engegant-se l'habitual dispositiu de la Guàrdia Civil per terra, mar i aire. Dels 14 ciutadans indocumentats, un és presumptament menor d'edat. Els altres 13 seran lliurats al Cos Nacional de Policia després de realitzar les habituals mesures sanitàries i de reconeixement.

Una vegada a la disposició de la Brigada d'Estrangeria del Cos Nacional de Policia, demà s'iniciarà l'expedient de devolució i es posaran a disposició judicial. En un termini de 72 hores seran traslladats a un Centre d'Internament d'Estrangers en la Península.

Amb la d'avui són tretze les embarcacions d'aquestes característiques que han estat localitzades en Balears aquest 2017. En 2016 van arribar a Illes Balears tres embarcacions tipus pastera; tres en 2015 i dos en 2014.