La Guàrdia civil i la Policia Local de Palma duen a terme una operació conjunta contra la venda de productes il·legals

08/08/2017

S'han inspeccionat un total de 30 locals i s'han confiscat 5.745 productes que poguessin vulnerar els drets de propietat industrial


La Policia Local de Palma i la Guàrdia Civil, en la denominada 'Operació Marmadis', han dut a terme una operació conjunta orientada  a la detecció i actuació en locals comercials dedicats a la venda de productes il·legals, incidint de manera directa en la defensa dels drets dels consumidors i la protecció del ciutadà.

La passada setmana es duia a terme una sèrie de registres en comerços i magatzems situats a les zones de Palma, Arenal de Palma i de Llucmajor i Cala Major, en la qual van participar agents de tots dos cossos.

Com a resultat entreel 2 i el 3 d'agost es van inspeccionar 30 locals comercials, en els quals es van detectar un total de 83 infraccions administratives, confiscant 5.745 productes que poguessin vulnerar els drets de propietat industrial, així com 49 armes (claus de pugilato i armes d'arisoft). Per tals fets, i una vegada analitzats els diferents productes intervinguts, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma estimen que es derivin responsabilitats penals a més de 25 persones.

La importància d'aquesta operació no solament deriva de la desarticulació de nombrosos punts de venda, sinó també de la localització d'un magatzem dedicat a la falsificació i distribució de complements, com a bosses i carteres, els quals acabaven entre persones dedicades a la venda ambulant a Palma.

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Palma persegueixen aquest tipus d'activitats, incidint a la xarxa de falsificació, distribució i venda, mitjançant locals comercials que redunden directament en la venda ambulant, una part important dels destinataris de la qual són els turistes, nacionals i estrangers.

Les activitats objecto de prevenció i repressió actuen en detriment de l'economia regular i del sector del comerç, generant un perjudici econòmic sobre el comerç minorista i sobre els interès dels consumidors, en adquirir productes que en la majoria dels casos no compleixen els requisits mínims, o fins i tot es troben en xarxa d'alerta de consum Europea, redundant tot això en la millora de la qualitat i la sostenibilitat de l'ocupació en el sector.