La Guàrdia Civil desmantella una organització dedicada a la distribució de cocaïna en zones d'oci de Magaluf

02/09/2017

En la 'Operació TATUM' han estat detingudes 14 persones i s'han intervingut 3 quilograms de cocaïna així com diferents drogues en menors quantitats, 103.000 euros en metàl·lic i quatre vehicles


La Guàrdia Civil, en el marc de la 'Operació Tatum' desenvolupada en Illes Balears, ha procedit a la detenció de 14 persones (13 a Mallorca i 1 a Barcelona), pertanyents a una organització criminal dedicada a la distribució d'estupefaents a les zones d'oci nocturn de la localitat de Magaluf (acabo municipal de Calvià).

Així mateix s'han realitzat 12 registres en els quals s'han intervingut 3  quilograms de cocaïna de gran puresa, diferents quantitats de pastilles de MDMA, haixix i metanfetamina, 103.000 euros en metàl·lic i 4 vehicles.


'Operació Dajú'

L'operació es va iniciar arran de la 'Operació Dajú' desenvolupada al juliol del passat any, on la Guàrdia Civil va procedir a la detenció de 4 persones pertanyent una banda de ciutadans britànics i espanyols que proveïen de droga a zones d'oci en la localitat Magaluf i en la qual es van confiscar de 4,8 quilos de cocaïna.

Com a conseqüència d'aquesta intervenció, l'agents van tenir coneixement que malgrat haver tallat el subministrament de droga als camells de la calli Punta Balena, aquests seguien molt actius quant a la venda de droga a turistes que acudien als locals nocturns.

Continuant amb les recerques, la Guàrdia Civil va poder comprovar l'existència d'un grup de persones, format principalment per ciutadans britànics, dedicat a la distribució de drogues.

Una vegada que els agents van identificar a totes les persones implicades en l'organització criminal es va procedir a la detenció de 14 persones (12 de nacionalitat britànica, 1 espanyol i 1 dominicà) i a la realització de 12 registres domiciliaris (3 a Palma i 9 en diferents nuclis de Calvià).

L'operació ha estat desenvolupada per l'Equip de Policia Judicial d'Algaida i l'Equip Contra el Crim Organitzat (RESSÒ) de Balears. Així mateix, han participat el Servei Aeri, el Servei Cinològic, la Unitat de Seguretat de Seguretat Ciutadana de la Comandància, personal de les unitats territorials de Mallorca i components del Grup de Reserva i Seguretat (GRS) de València que es troben a Mallorca recolzant els serveis de Seguretat Ciutadana en època estival.

Així mateix, agents de la National Crime Agency (NCA), britànica han col·laborat amb la Guàrdia Civil per a la detenció dels membres d'aquesta organització.