La Guàrdia Civil desmantella en una setmana dues organitzacions de distribució de drogues a les zones d'oci de Sant Antoni de Portmany

09/09/2017

10 detinguts que conformaven un grup dedicat suposadament al 'menudeo' / Altres 5 detinguts que formaven un grup criminal presumptament per a la venda de tot tipus de substàncies estupefaents


La Guàrdia Civil ha desarticulat dos importants grups organitzats dedicats a la venda i distribució de drogues, principalment a les zones d'oci nocturn de Sant Antoni de Portmany. En principi segons les recerques tots dos grups ‘operaven’ per separat sense tenir gens que veure l'un amb l'altre. L'opearción s'ha resolt amb la detenció de quinze persones.

Els integrants de tots dos grups criminals distribuïen les dosis de droga a peu de carrer però també es desplaçaven als voltants de locals on s'organitzaven festes o espectacles, doncs suposaven que l'assistència de públic anava a ser gran, amb el que augmentava la venda de substàncies.


'Operació BONGO'

A principis d'aquesta setmana agents de la Guàrdia civil d'Eivissa després d'una laboriosa recerca van detenir a 10 persones de diferents nacionalitats, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Als detinguts en tres registres dels habitatges on residien a Sant Antoni, se'ls va confiscar 160 grams de metanfetamina, 135 grams de cocaïna, 375 grams de fongs al·lucinogens, 65 pastilles d'èxtasis, 15 grams de MDMA en pols,  61 càpsules d'òxid nitrós 1 quilo de marihuana i la quantitat de 21.100 euros, 690 lliures i 110 dòlars. Presentats davant l'Autoritat judicial, 6 dels detinguts van ser ingressats a la presó.


'Operació DOMINO SHORE'

Després de setmanes de recerca, guàrdies civils pertanyents a l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil de Balears desplaçats a la illa d'Eivissa, van dur a terme l'explotació de la 'Operació DOMINO SHORE', en la qual després del registre d'un habitatge de Sant Antoni, es va detenir a cinc persones totes de nacionalitat britànica i es va confiscar 174 grams de cocaïna, 1.204 pastilles d'èxtasis, 46 grams de cristall, 73 dosi d'àcid, 20 grams de marihuana, 3 grams de fongs al·lucinogens i 4 càpsules d'oxido nitrós, així mateix s'han intervingut 280 lliures esterlines i 31.905 euros en metàl·lic, a més de bàscules de precisió i útils per confeccionar les dosis de les diferents drogues.

Als investigadors li va cridar l'atenció la troballa d'àcid, droga de ‘moda’ en els anys seixanta i setanta, que no es detectava en Balears des de feia bastants anys.

En aquesta fase de l'operació han intervingut els investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, recolzats per un guia i el seu gos del servei cinólogico del Cos ensinistrat en la cerca de substàncies estupefaents, membres del Grup de Reserva i Seguretat nº 3 amb base a València i l'helicòpter de la Guàrdia Civil que es va desplaçar des de Mallorca per donar cobertura aèria a l'operatiu.